19. august 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

FALSK ALARM: Mannen med speedglideren på bildet er et nokså ukjent fenomen i Solbergåsen, men han kan forsikre at alt gikk etter planen ned Solbergåsen. (Alle foto: Alexander Jansen / DRM24)

Paraglider «styrtet» i Solbergåsen – var luftakrobatikk

Øyenvitner trodde paraglideren hadde styrtet - da nødetatene rykket ut kom de i kontakt med en luftsport-utøver som kunne forsikre om at alt var i skjønneste orden.
Annonse

Lørdag ettermiddag mente flere øyenvitner på Solbergmoen at de hadde sett en hangglider eller paraglider som styrtet ned i skogen på stedet. Nødetatene ble varslet, og rykket etter hvert ut for å foreta et søk i området, melder DRM24.

Før de kom så langt, hadde noen andre naboer som hadde fått med seg saken, kommet i kontakt med en luftsport-utøver nede på bakken ved Bergås Terrasse, skjønt sammenhengen og anmodet han om å varsle politiet.

Annonse

Han kunne bekrefte at det ikke dreide seg om noen ulykke, men 4-5 turer med såkalt «speedglider» ned fra Solbergåsen – og at alt var i skjønneste orden.

Politiet var i området for å starte søk og snakke med vitner.

– Ser ut som du styrter
DRM24 har vært i kontakt med vedkommende, som forteller at speedglideren, som ikke er vanlig i Solbergåsen, kan se ut som om du styrter. En tur ned fra toppen til landing skjer på under ett minutt.

– Den går veldig raskt, og følger terrenget lavt. Man spinner også nedover i lufta for å øke farten, forteller den lokale mannen, som har drevet med sporten i 10 år.

– Men her i Solbergåsen har jeg kun vært to ganger da det egentlig ikke er helt optimalt for speedglider, sier han.

Han ønsker ikke navnet sitt i avisa, men tok det hele med et smil. Mange naboer oppunder Solbergåsen hadde nemlig sett stuntet, og alle trodde det dreide seg om en styrt. Nå er altså saken oppklart til neste gang han er på ferde.

Naboer som hadde sett stuntet hadde samlet seg ute i gata.
Del:
Annonse