17. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Harald Martiniussen er kåret til Årets Vestfossing og fikk sin heder under avslutningen av årets Vestfossen Marken. (Foto: Bjørn Kristoffersen)

Kirketjener Harald Martiniussen ble Årets Vestfossing

Juryleder Aina Christin Svellebråten kunne søndag ettermiddag avsløre hvem som ble kåret til Årets Vestfossing. Det var ingen ringere enn stedets egen kirketjener og ildsjel, Harald Martiniussen.
Annonse

– Det er jo at han har bidratt til at Vestfossen skal bli et bedre sted å bo, og representerer Vestfossen på en god måte utad. Og han strekker seg for å gjøre det beste og gir av seg selv, sier Aina C. Svellebråten til Eikernytt.no.

Her er juryens begrunnelse:
Vinneren er en ordentlig trivelig person og et skikkelig arbeidsjern. Når denne personen får en idé så gir denne personen seg ikke.

Annonse

Denne personen er god på å skaffe seg samarbeidspartnere i det den gjør og har fått til at kirken er blitt treffsted for Vestfossens ungdomsskole elever på onsdager, der ungdommer kan være med å delta og skape. Ser at ungdommene trives i kirken, og at det er et godt sted å samles.

Han har også med seg en gjeng med flyktninger og folk som trenger et sted å prøve ut litt fra Nav i sitt arbeid. Sammen med noen andre så har denne personen greid å danne et nytt prosjekt med samhandlingskafé i Vestfossen kirke. Dette har samlet folk på kryss og på tvers, av næring, interessegrupper, lag/foreninger, Herr og Fru Hvermansen.

Her kan en idé få spire og gro med mange kloke hoder samlet. Her blir nettverk bygget av folk som ønsker å bidra til å gjøre Vestfossen til et bedre sted å bo.

For eksempel så har dette arbeidet resultert blant annet med gåtur-grupper og prosjekt-samarbeid. Nå neste torsdag arrangerer samhandlingskafeen folkemøte i kirken der Vestfossens innbyggere er invitert til å komme med ideer, og dit har det blitt invitert noen «kjente» mennesker for å hjelpe oss til å bli ekstra inspirert.

Han er en primus motor, se bare på kirkehagen som nylig har blitt anlagt ved Vestfossen kirke, dette er for Vestfossinger, og Vestfossen barneskole har også blitt tatt med inn i dette prosjektet der unger har plantet på skolen, plantet ut og kan se det vokse og gro. Det er flott at barn får se hvor ting kommer fra og at det tar tid å vokse og gro, og så er det alt det koselige arbeidet og samholdet dette skaper.

– Som dere sikkert nå har skjønt så ønsker jeg på vegne av meg selv og resten av juryen annonsere vinneren, Årets Vestfossing 2024 er Harald Martiniussen, sa jurylederen på scenen i Parken i ettermiddag.

Del:
Annonse