Årets beste mat- og drikkeprodukter ble fredag kveld kåret i en feststemt digital finale i den prestisjefylte konkurransen Det Norske Måltid. Hedersprisen gikk til Bent Stiansen for hvordan han snakker opp bruken av norske råvarer gjennom en lang karriere.
− Årets vinnere er produkter av aller høyeste kvalitet og representerer Matnasjonen Norge på en fantastisk måte. På lik måte som årets hedersprisvinner Bent Stiansen er de innovative og setter norske råvarer i sentrum, sier Kristin Austigard, leder for Det Norske Måltid.
Det er Det norske måltid som melder dette på sine nettsider.
ÅRETS OST
Holtefjell vellagret
Eiker Gårdsysteri – Viken
Juryens begrunnelse:
«Osten har fin balanse i syre, godt integrert salt og fine krystaller etter lagring. Smaken er kompleks, men likevel karakteristisk for denne typen ost. Vinnerproduktet er et resultat av godt håndverk og fungerer utmerket på ostefatet, eller som smaksforsterker i utallige retter.
Vinneren av kategorien Årets ost er Holtefjell, vellagret fra Eiker Gårdsysteri.»
Om Det Norske Måltid
Det Norske Måltid er fra 2020 et nasjonalt omdømmearrangement for norsk mat og drikke, og er et viktig ledd i arbeidet med å utvikle matnasjonen Norge. Deltakelse i konkurransen kan ha stor betydning fordi det bidrar til økt vekst, kompetansebygging og synliggjøring av norske mat- og drikkeprodusenter. I tillegg kan det hjelpe til med å gjøre produktene deres tilgjengelig og kjent for flere forbrukere. Dette er med å styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon.
Den årlige finalen med sin prestisjetunge prisutdeling i Stavanger har stor nasjonal oppmerksomhet. Den 5. februar ble finalen arrangert for 13. gang i Stavanger og ble det, i tillegg til utmerkelsene fra helseministeren, kåret 13 kategorivinnere og Det Norske Måltids hederspris ble delt ut for 10. gang.
FLERE SAKER
Hokksund Byutvalg vil ta en aktiv rolle for lokalsamfunnet
Trafikkulykke på Gamle Kongsbergvei – to skadet
O helga natt – for en julekonsert