Hennes kusine, Sonya Aili har tidligere opplyst at Masha ikke er hennes rette navn. Hennes rette navn var Jina. Flerkulturelt råd i Viken velger derfor å bruke hennes rette navn.
Jina Amini ble tatt med til politistasjonen fordi hun ikke hadde dekket håret sitt tilstrekkelig. Hun ble erklært død etter tre dager i varetekt hos iransk politi. Det blir opplyst av iranske myndigheter at Jina døde av et hjerteinfarkt. Familien til Jina og demonstrantene avviser denne informasjonen og mener at hun ble drept i politiets varetekt.
Flerkulturelt råd i Viken ønsker å uttrykke vår dypeste medfølelse med Jina Aminis familie i Iran og hennes slektninger her i Norge.
Flerkulturelt råd i Viken fordømmer brudd på menneskerettigheter som foregår i Iran. Demonstrantene i Iran blir møtt med vold og tusenvis av kvinner arresteres for å ha brutt reglementet om hijab-bruk. Iranske myndigheter har også stengt ned landets internett.
I Norge har vi flere borgere med flerkulturell bakgrunn fra Iran som berøres av konfliktene gjennom egne familier og venner. Det er viktig at vi står i solidaritet mot urett som begås i Iran. Vi mener at det er viktig å engasjere seg for alle som kjemper med livet for den samme friheten og demokratiet vi har i Norge.
Flerkulturelt råd i Viken ønsker å uttrykke vår medfølelse og støtte til modige kvinner og menn som har tatt til gatene i håp om et rettferdig samfunn, våre tanker går til demonstrantene i Iran.
På vegene av Flerkulturelt råd Viken
Leder Bijan Gharahkhani
FLERE SAKER
Toleranse: Vår viktigste investering for ungdommen
Er ordføreren i ferd med å abdisere fra å ta politisk styring?
Fortsatt økonomisk krise i Kommune-Norge