Mellom disse to ytterpunktene har han betydd svært mye for Eiker O-lag, og Eiker O-lag har betydd svært mye for ham. For sin store innsats for klubben ble han tildelt æresmedlemskap i 2000. I flere av hans hundrevis av kommentarer og tekster har han gitt til kjenne hvor stolt han var av dette æresmedlemskapet, og hvor stolt han var av klubben – Eiker O-lag – i sitt hjerte.
Hans utrettelige arbeid for klubben var først og fremst i perioden omkring 1970 og 30-40 år fremover. I 15 år har han vært styremedlem, hvorav fem år som formann/leder fordelt på fire perioder. De øvrige årene som leder av ulike utvalg, de fleste årene aktivt utvalg.
Han tegnet sitt første kart for klubben i 1969 (kart Østsiden), og var en unik drivkraft i kartarbeidet og kartproduksjon fra 1970-tallet. Det han bidro med har vært en stor del av ryggraden i klubbens utvikling. Den digitale verden for fremstilling av O-kart startet sånn omkring 1990, og han tegnet sitt første digitale kart i 1992 (Åsen). Monsterverket var kartet på 48 km2 over nordre del av Holtefjell til lang NM i 1999. Hans unike interesse for kart førte han også jobben til som kartkonsulent i Norges Orienteringsforbund første del av 1980 årene.
Hans var naturlig nok løypelegger under lang NM i 1999. Men han var også løypelegger i Eikerløpet nærmere 20 ganger, og dobbelt så mange ganger var han speaker under løpet.
Klubbavisa EikerHornet kom ut første gang i 1971, men så vel først ordentlig dagens lys da Hans L. overtok som redaktør året etter. Klubbavisa er fortsatt levende, og nå 52-53 år etter runder den snart 200 utgivelser – og Hans L. har stått for utgivelse av 82 utgaver! Klubbavisa er en skatt med historier om store og små opplevelser.
Da klubben markerte sitt 50 års jubileum i 2010 måtte vi ha ei jubileumsbok – Hans L. skulle være hovedskribenten og redaktøren her. Det ble ei ordentlig bok, og en juvel for de som både vil lære litt om klubbens historie, men også om O-sporten ut over klubbnivå.
Skribenten Hans L. Werp blir omtalt i andre minneord om ham, men vi kan ikke unnlate å nevne storverket «Skogens tøffe idrett». Et av Hans sine idoler var også Erling Kroken – «Storhopperen fra Vadsroa» (Sigdal). Det er ei unik bok om: «Fortellingen om Erling Kroken er fortellingen om en tid da folk gledet seg over lite – og så fremover» (1950 åra). Erling Krokens bakkerekord (51 meter i 1952) i Store Spiten er da også avmerket på kart Ullandsåsen-Skotselv som Hans tegnet i 1995.
I sin aktive karriere kan vel nevnes nærmest som en kuriositet at han representerte Norge i ski-O landskamp i Finland i 1972. Videre at han fikk et napp i det ærverdige «Svanbergkruset» i 1974. Noe som har forundret Hans L. gjennom alle år er at ingen av klubbens storhetslag/-løpere han klart å slå klubbens 4. plass i NM junior stafett fra 1967 (Ståle Lie Jensen og Hans Roar Bakken øvrige på laget). Dette og mye mer kan dere lese om i jubileumsboka –som fortsatt er tilgjengelig på klubbhuset.
Hans Langer Werp bisettes i Bakke kirke torsdag 4. mai kl. 10.00.
Vi takker for alt han sto for, og lyser fred over hans minne.
På vegne av Eiker O-lag.
Hans R. Bakken
Postet av Eiker Orienteringslag den 27. april og gjengitt med tillatelse.
FLERE SAKER
Hokksund Byutvalg vil ta en aktiv rolle for lokalsamfunnet
Trafikkulykke på Gamle Kongsbergvei – to skadet
O helga natt – for en julekonsert