22. august 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Alle deltakerne fra 4H Buskerud samlet til leir på Voss sist uke. (Alle foto: 4H)

700 4H-ere har vært samlet på landsleir på Voss – 60 fra Buskerud

FORENINGER: Sist uke var det landsleir for 4H på Voss. 700 ungdommer var samlet til en rekke aktiviteter og sosialt samvær. Her forteller Buskerud 4H om leiren og hva de har gjort.
Annonse

Vi har deltatt på ulike kurs og aktiviteter, og lært mye ved å samarbeide om rigging, vedlikehold og rydding av teltleir. Mange av deltakerne har engasjert seg bra i det sosiale på kveldene og dermed blitt kjent med andre 4H-ere fra hele landet.

Deltakerne fra Buskerud er en livlig gjeng med engasjement for felleskap og omsorg for de rundt seg. Lederne er stolte av å kunne ta med seg ungdommer som stiller opp, tar ansvar og ser de rundt seg. 4H har som mål å utvikle en aktiv og samfunnsengasjert ungdom med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker. Dette målet er vi overbevist om at deltakerne fra Buskerud alltid har med seg.

Annonse

Landsleir arrangeres annethvert år på rullering mellom fylkene i Norge. I år havnet leiren på Voss, som sto til forventningene om alt det ekstreme bygda har å by på. Noen av aktivitetene som deltakerne fikk utfordret seg på var blant annet fallskjermhopping, havkajakk, rafting, og noen var så tøffe at de deltok på spising av smalahove.

Deltakere fra lokalklubben Regnbuen. Fra venstre: Solveig Elde, Maren Røren, Aasne Grasbekk, Malin Stryken og Thea Solløs.

Leiren var grundig gjennomført med mottoet «våga du, våga me». Leirområdet bar preg av god planlegging, god organisering og fokus på inkludering. Dette gjorde at leiropplevelsen ble slik vi hadde håpet på. På dagtid har deltakerne selv valgt aktiviteter å delta på. De har også stilt lag i både volleyball og tautrekking, hvor de gjorde det bra. Dagene med sol har vi utnytta til det fulle med god musikk, bading og endeløse samtaler. Kveldene inneholdt flere konserter, konkurranser, dans og sang. Som vi har kost oss, og vi er ekstremt klare for å reise på leir igjen.

4H-er en frivillig organisasjon for barn og unge. Det arrangeres flere leirer om sommeren, diverse kurs på vinteren, volleyballturnering på våren og månedlige samlinger med ulike aktiviteter på klubbnivå. Klubbene er spredt rundt i hele fylket, og alle kommuner har en eller flere klubber med plass til mange nye. Medlemsalderen strekker seg helt fra 10-18, men det er også muligheter for både yngre og eldre. For mer informasjon besøk 4H sine nettsider på 4H.no.

Skrevet av Martine Braathen.

Bilde fra innmarsjen da vi feiret at 4H Buskerud er 95 år.
Del:
Annonse