8. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

En eikværing med langt rulleblad må sone 90 dager for oppbevaring av 39,57 gram amfetamin på en gård i Eiker. (Illustrasjon)

Dømt til 90 dagers fengsel – ville ha samsunnstraff

En 34 år gammel mann fra Eiker ville ha samfunnsstraff etter at han ble tatt med 39,57 gram amfetamin samt vekt og lynlåsposer. Det ville ikke Buskerud Tingrett – Eiker etter en nøyere vurdering.
Annonse

En av bakgrunnene for at den tiltalte ville ha samfunnsstraff, var den lange tiden saken hadde blitt liggende hos politiet. Beslaget av narkotikaen ble nemlig gjort allerede 31. mars i 2023. Da fant politiet en toalettmappe med alt innholdet gjemt i en oven på en gård han bodde sammen med flere andre. Politiet hadde da en razzia her.

Mannen forklarte i retten av narkotikaen var til personlig bruk og at lynlåsposene var for å porsjonere ut narkotikaen til seg selv – og ikke til videresalg selv om dette er store mengder narkotika i ett enkelt beslag.

Annonse

Det hører med til historien at mannen har vært rusavhengig nesten hele sitt voksne liv og at dette var en periode hvor han brukte mye stoff. Han er også straffedømt en rekke ganger.

Den nå 34 år gamle mannen ble trodd på at det kun var han som brukte narkotikaen og utstyret som ble funnet sammen med den. Men retten ville altså ikke etterkomme anmodningen om samfunnsstraff selv om vedkommende og en kamerat som vitnet, mente at han var i en positiv utvikling med tanke på rusbruken.

Mannen ble derfor dømt til 90 dager ubetinget fengsel og inndragning av narkotika og utstyr. Da han ikke har annet enn uføretrygd som offisiell inntekt, ble det ikke idømt saksomkostninger.

Del:
Annonse