17. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Elisabeth Havik-Johnsen fra Fiskum Skytterlag vant juniorklassen under årets Landsskytterstevne. (Alle foto: Privat)

Fiskum Skytterlag på Landsskytterstevnet og livet der

FORENINGER: Etter en flott uke på Landsskytterstevnet på Steinkjer er Fiskum skytterlag godt fornøyd med opplevelsene og resultatene. 10 skyttere deltok, og de bodde sammen med familiene på skyttercamping. Her er litt om bragder og resultater.
Annonse

Med seg på turen hadde de et stort partytelt sponset av Utleiepartner. Her kunne alle samles for det sosiale, til felles måltider og for å feire gode prestasjoner.

Solveig Havik-Holst, klasse rekrutt, skøyt felt på den varmeste dagen av de alle, og fikk minnemedalje for minneskiven. På bane skøyt Solveig 242, og fikk lite beger. 

Annonse

I klasse junior deltok Stian Solheim, fra Kongsberg, og Elisabeth Havik-Johnsen. Begge skøyt felt og bane. Stian fikk litt stang ut og kom dessverre ikke i finaler. Til tross for dette deltok Stian som alltid med sitt gode humør gjennom hele uka.

De unge på verdens største hagestol.

Elisabeth kom til begge finaler. Elisabeth var best på de innledende 25-skuddene og lå på skive 1. i finalen på bane. Hun klarte å holde hodet kaldt og skøyt seg til 1. plass (av 212 skyttere). Dette hadde hun ventet lenge på, da storesøsteren Sara Kristine tok 1. plass i Stjørdalen i 2018. Nå har de begge hver sin 1. plass på Landsskytterstevnet.

Sebastian Endsjø Johnsen fra Vestfossen deltok i eldre junior. De skyter ligg, kne og stå. Han perset med 248 på prøvestevnet fredagen før Landsskytterstevnet (LS). På selve LS endte han på 241. En god prestasjon, som ga middels beger. Han skøyt også finale og endte med 339 poeng. Han fikk 30. plass av 116 skyttere.

Elisabeth og Stian klare til skyting.

En stor dag var det da Sofie Otilie Havik-Holst skulle delta på LS for første gang i klassen Nybegynner ung. Jenta marsjerte rak i ryggen, med geværet på skulderen og med et bredt smil bak et befal inn på banen. Det beste var at hun tilfeldigvis skulle ligge på skive 1.

Samme skive som kusinen, Elisabeth, hadde vunnet 1. plass på bare et par timer tidligere. Sofie skøyt som hun aldri hadde gjort tidligere, og knallet til med 237. Jenta var like stolt når hun var ferdig med skytingen og medalje fikk hun.

Feiring av Elisabeth i teltet med pizza.

Rita Endsjø og Frode Johnsen, Vestfossen, deltok begge i klasse 2. Frode er relativt ny i denne klassen og endte på 228 poeng, plass 270. Rita skøyt 238, plass 91, og fikk lite beger.

Holger Kramer, Solbergelva, skøyt i klasse 1. Han gjorde det kjempebra og kom på 10. plass i sin klasse. 

I klasse 5 konkurrerer Sara Kristine Havik-Johnsen. Hun fikk 240 poeng, og var ikke helt fornøyd med det. Hun kom likevel til finale, og skøyt seg opp 60 plasser til 186. plass (1.054 skyttere deltok i klasse 3 – 5.)

Erik Bakke deltok i V73. Hans resultat ble på bane 235 og i felt 23/9.

Fiskum Skytterlags medlemmer på Oftenåsen.

I tillegg til at de alltid håper på gode prestasjoner er samhold og felles opplevelser viktig. Når en skytter skal i ilden heier de andre i laget de inn på banen, og tar imot skytteren når de er ferdig.

Laget gikk i år en felles tur til det populære byfjellet Oftenåsen med fantastisk utsikt. På byfjellet står verdens største hagestol. Belønning ble det også med vaffel og is på toppen.

Frode Johnsen.

I 2025 arrangeres Landsskytterstevnet på Kongsberg. Fiskum er sammen med de andre lagene i Numedal skyttersamlag arrangør. Planene er godt i gang og laget ønsker så mange frivillige som mulig. Ønske du å hjelpe til på et av landets største idrettsarrangement kan du ta kontakt med skytterlaget.

Frokost i skytterlaget. Mat og sosialt samvær er viktig i denne sammenhengen.
Holger jubler over 10. plass.

Rita Endsjø.

Sara Kristine Havik-Johnsen.
Sebastian Endsjø Johnsen.
Skytterlaget på tur opp til Oftenåsen.
Sofie Otilie Havik-Holst går inn til skyting.
Solveig Havik-Holst.

To kusiner: Sofie Otilie ser opp til Sara Kristine som skyter i kl. 5.

Denne artikkelen er skrevet av Fiskum Skytterlag og alle bildene er private eller tatt av arrangøren.

Alle lag og foreninger som ønsker å fortelle om hvem de er og hva de driver med, er velkomne til å skrive om seg selv og sende det til oss. Publisering er helt gratis.

Del:
Annonse