17. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

«4 GLADE LAKSER» graver etter gode melodier til «Allsang på Sanden». (Foto: Privat)

Klart for ny folkefest med «Allsang på Sanden»

Tradisjonen tro, åpner «59 grader nord – Hokksund By- og Laksefestival» torsdag 8. august med nok en «Allsang på Sanden».
Annonse

Allsangen ble startet av Hokksund Mannskor som et prøveprosjekt i 2011, og ble umiddelbart en stor suksess, som siden vært et fast innslag på festivalen.

Som vanlig har Sanden Hotell velvillig stilt sine lokaler og scene til disposisjon, og Nils Gurrik i Hokksund Mannskor kan heller ikke få fullrost OSO Varmtvann nok, som hvert år kostnadsfritt, trykker opp sanghefter til alle besøkende denne kvelden.

Annonse

Årets allsang følger sitt faste mønster, med gruppen «4 Glade Lakser» som sørger for musikken. Bandet består av Trygve Ingebretsen, Odd Kleven, Børre Simensen og Nils Gurrik. Alle medlemmer av Hokksund Mannskor, og med en lang fartstid i musikklivet. De har som alltid «gravd frem» sanger som folk flest vil kjenne seg igjen i.

I tillegg vil det være lokale gjesteartister som bidrar i sangen, og denne gangen er det velkjente Cathrine Isaksen, Anne-Line Hovind og Eva Nordby, som skal være med på å få publikum i sangmodus. Hokksund Mannskor, under sin dirigent Trond Nilsen, vil selvfølgelig delta, og sørge for en fin start på en festhelg for Hokksund.

Trond Nilsen minner samtidig om at Hokksund Mannskor trenger flere sangere, og er overbevist om at rekrutter i alle aldre befinner seg blant publikum denne kvelden. Han understreker at notekunnskap absolutt ikke er en forutsetning, men kun gleden av sang, og minner om korets slagord «Don’t worry, be happy» – en lykkepille er litt mannskorsang.

Som vanlig er også det duket for noen overraskelser i løpet av kvelden, uten at Gurrik vil røpe detaljer om det.

Avslutningsvis minner Hokksund Mannskor om at det er gratis inngang. Det er ikke bordbestillinger denne kvelden, men Roar Sanden bedyrer at det er plass til alle, og skulle det komme ned noen dråper, er det tak over hodet, både på oppe og nede, i uteområdet.

Del:
Annonse