19. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

De fleste boligene i Drammen blir leid ut i løpet av kort tid. (Illustrasjon)

Mangel på utleieenheter – leietakere tviholder på leiekontraktene

Desperate studenter leter etter tak over i hodet i et marked med for få utleieboliger og stadig økende leiepriser. I Drammen er det også stort behov for leiligheter.
Annonse

– Vi opplever også at færre sier opp leiekontraktene sine. Dette gjør boligsituasjonen for nye studenter ekstra utfordrende i år, sier Stian Carlsen, administrerende direktør i Utleiemegleren.

Det er god respons på visninger i Drammen og leieprisen for alle boligtyper i Utleiemegleren sin portefølje i Drammen for juli, økte med 5,2 prosent sammenliknet med juli i 2023.

Annonse

– Det har vært en travel måned i juli selv om det har vært fellesferie. Det er god respons på visningene, og de fleste boligene blir leid ut etter kort tid. Slik markedet er nå, virker det som det er mange som venter med kjøp av bolig, og heller vil eller må leie bolig, sier Eivind Sveen daglig leder i Utleiemegleren Drammen, og legger til:

– Selv om vi har lite utleie av bofellesskap og rom. Har vi sett en økt annonsering av dette det siste året. Dette skyldes nok at boligeiere har sett seg nødt til å spe på inntekten ved å leie ut rom, som følge av høye renter. Vi ser også at interessen for rom og bofelleskap har tatt seg opp.

Del:
Annonse