19. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Møbelsnekkernes «Youg Guns» vant med 1,5 sekunder over Arnesen. Her ser vi Sophi, Adrian, Mariell og Andreas.

Sekundstrid da «Young Guns» ble Hokksund Tøffeste bedrift

Det skilte kun 1,5 sekunder mellom første- og andreplass da Hokksund Tøffeste bedrift ble kåret fredag kveld i havna på Hokksund Camping. Og det var ungdommen i form av lærlinger tilhørende Møbelsnekkerne som gikk av med seieren.
Annonse

Kåringen av Hokksund Tøffeste bedrift fikk en litt trøblete start med nytt tidtakersystem, men etter hvert fikk arrangøren opp farta og fikk de 15 lagene som stilte til «start» gjennom løypa med mer eller mindre hell.

Noen klarte alle hindre med glans – fra «Laksesvevet», vannsklia til kasting på boks og klatring på tømmerlenka. Den viste seg å være ekstra vanskelig i år med et nytt parti små stokker og for liten stabilitet med få blåser. Det gjorde at reglene måtte endres noe underveis, men det fikk ikke innvirkning på det endelige resultatet.

Annonse

Møbelsnekkernes «Young Guns» kom til finalen sammen med Arnesen Maling og Interiør og de voksne i Møbelsnekkerne «Old Boys». Men det ble jevnt. Kun 1,5 sekunder skilte ungdommene fra Arnesen, som på forhånd var favoritter ettersom de ble slått ned kun ett sekund av OSO i 2022-konkurransen. I fjor ble det hele som kjent avlyst på grunn av vannstanden i Drammenselva.

De tre finalelagene fikk selvsagt blomster og heder i form av et stort Nøstetangenfat til seierslaget.

De tre finalelagene på pallen med Møbelsnekkerne «Young Guns» på topp, Arnesen Maling og Interiør på andre plass og Møbelsnekkerne «Old Boys» på tredje.

Det var sjeldent mange som hadde tatt turen til Stryken og Hokksund Camping denne fredags kvelden. Etter å ha regnet det meste av dagen, slo været om til strålende solskinn og atskillige flere plussgrader på ettermiddagen. Det fikk folk til å gå «mann av huse».

Lørdag er den store folkefesten og værmeldingen for Hokksund er lovende. Det blir ikke kjempevarmt, men heller ikke noe regn, skal vi tro Yr.no.

Marion Jacobsen og Susanne Vist var dommere og sjekket at alt gikk riktig for seg.
Laksesvevet – her gjelder det å treffe den røde blåsa for å spare mest mulig tid.
Dårlig stabilitet gjorde at reglene måtte endres fra å klatre over den hvite stange til å krype under. For dette gikk helt galt og tømmerlensa veltet.

Det var mye folk som hadde tatt turen til Stryken og Hokksund Camping fredag kveld for å se kåringen av Hokksund Tøffeste bedrift.
Mye folk – perfekt vær og bra vannstand ga en fin ramme rundt konkurransen.
15 lag fordelt på 12 firmaer og virksomheter stilte opp og flere av dem hadde solide heiagjenger på sidelinja her.

Vannsklia bød på mange kreative svev – både forlengs og baklengs.
Toyota Hokksund stilte med egne hjelmer på alle øvelsene. Ikke helt sikkert at det var nødvendig, men det ble lagt merke til.
Publikum venter i spenning på hvem som kommer på pallen i år.
Upåklagelig stemning på terrassen på Hokksund Camping.
Her var det ikke mange ledige plassene og folk storkoste seg denne fredags kvelden. Senere på kvelden tok flere av disse turen til Sanden Hotell for med musikk og fest.

Del:
Annonse