19. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Hans Bernhard Sollie delte på vegne av Lions Club Øvre Eiker ut hedersprisen til Astrid Guterud fra Vestfossen.

Lions Club Øvre Eikers hederspris til Astrid Guterud

Det var en stolt og ikke minst rørt Astrid Guterud fra Vestfossen som mottok Lions hederspris for 2024 under Hokksund By- og Laksefestival i går kveld. Hun takket for utmerkelsen og håpet hun kunne fortsette noen år til.
Annonse

I begrunnelsen fra Lions heter det blant annet:

Prisen deles ut til personer, institusjoner eller foreninger som har gjort et stort samfunnsmessig arbeid og en ekstraordinær innsats utover det som kan forventes. Prisen består av diplom og en gavesjekk på 10.000 kroner.

Annonse

Årets prisvinner har i lang tid vært glødende engasjert i aktiviteter som skaper glede hos deltakere, publikummere og gjester.

En liten presentasjon:
Årets prisvinner har særlig gjort seg bemerket innen musikklivet i Øvre Eiker og Vestfossen spesielt. Hun er en svært habil utøver på sitt instrument som er piano, har også spilt horn i Øvre Eiker Ungdomskorps og var en viktig person under stiftelsen av korpset i 1966 og driften noen år. Dette orkesteret har siden byttet navn til Øvre Eiker Musikkorps.

Astrid har som før sagt vært en sentral støttespiller og pådriver i musikklivet i bygda vår, for alle aldersgrupper.

Hans Bernhard Sollie, som delte ut prisen på vegne av klubben, nevnte kort følgende i kortformat: Aktiv pådriver for «restarten i 2003» av Vestfossen Salongorkester, og pianist der hele tida siden da. Også mangeårig styremedlem. I Vestfossen Jente- og Guttekorps har prisvinneren vært styremedlem, æresmedlem – mangeårig pådriver, for dette korpset.

Etter en tilbakegang rundt 1990, ledet hun også ei rekruttgruppe, som fikk stadig flere medlemmer, og fra 1993 var korpset i gang igjen og hun er æresmedlem i korpset, Prisvinneren har vært pianostøtte med mere i Vestfossen Mannskor helt fra 2004 til dags dato. Inspirerende repetitør, og mangeårig akkompagnatør for Vestfossen Mannskors kvartett.

Hun ble også tildelt korets Hederspris i 2016.

«De navnløse» (først trio, så kvartett)fra 2006 til 2014. Det var egentlig startet opp som Forum for jazz og lystig sang (FJOLS) av prisvinneren, Ernst Kristensen, Bent Ek og Tom Ramberg. Reidar Aasen kom etter hvert også med. Hun har vært pianolærer for mange unge i bygda. Hun har vært svært aktiv i Sundhaugens Venner, og også vært dugnadshjelp på MS Eikeren i noen sesonger. Hennes kaker, hveteboller og bakverk av så mange slag må ikke glemmes. De har skapt glede og inspirasjon til massevis av musikere, sangere og styremedlemmer. Og selvsagt hennes gode, varme smil!

GRATULERER TIL EN VERDIG VINNER!

Del:
Annonse