16. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Marion K. Jacobsen sammen med de andre dommerne under årets korslag denne helgen.

Et hjertesukk om dugnadsånden i Eiker-bygdene

MENINGER: Dette er et lite hjertesukk og en STOR oppfordring til alle mine medmennesker nær og fjern. Dugnad er GØY! Dugnad skaper samhold, tilhørighet og et eierskap til det som skjer i DITT lokalmiljø.
Annonse

De menneskene du treffer, de oppgavene du gjør og den tiden du tar deg – det betyr mye for fellesskapet. Om vi gjør så mye vi kan, lite eller stort – ALT er et bidrag som blir satt pris på.

Det er mye vi kan ta for gitt, om vi ikke ser menneskene bak. Det er også vanskelig for mange å vite hvor vi skal henvende oss om vi vil bidra.

Annonse

Det er ikke sånn at noen «spesielle» har disse oppgavene, men det er kanskje noen som har lettere for å rope høyt, synes mest eller er de som dundrer på.

Om du ser for deg at noe mangler, noe som kunne vært gjort annerledes, noe er bra og du vil gjøre det enda bedre – engasjer DEG!

Det er det som er høyest på ønskelista til alle som jobber hardt for å gjennomføre større dugnadsjobber, som Hokksund By- og Laksefestival eller Vestfossen Marken, er engasjement. Ikke bare under arrangementet, men underveis i det hele. Eller før.

Du blir som regel ikke spurt, men du skal ikke være redd for å spørre om de trenger hjelp. Det er ikke sånn at du forplikter deg til mer jobb en du tillater. Du kan gjøre så mye eller så lite du vil eller kan. ALLE bidrag er gull verdt.

Det var en i dag som sa (etter at jeg sa at vedkommende hadde flere hatter på enn jeg kunne telle – ref. verv).

«Spør en som gjør masse fra før om å gjøre en ting til og du får ja. Spør en som har en normal hverdag, han har ikke tid.»

Jeg nekter å tro at det er sånn det er!

Hvem vil ikke være med å forme sitt lokalmiljø? Hvem vil ikke føle at de bidrar? Hvem vil ikke møte folkene de bor i samme bygd eller by med? Hvem vil ikke føle på stoltheten ved å si «Dette var JEG med på å skape!»

Jeg gjentar: Dugnad er GØY!

Det er sånn vi skaper røtter og fellesskap på tvers. Det er sånn vi viderefører samfunn og skaper relasjoner.

Det er sånn vi snakker sammen for en felles fremtid.

Okei, jeg er enig at den siste setningen ble litt SVÆR og pompøs og til og med litt politikeraktig, men jeg mener det oppriktig.

TAKK for at du tok deg tid til å lese hele innlegget, for dette er noe jeg brenner for SKIKKELIG

Marion K. Jacobsen
Vestfossen

Del:
Annonse