12. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fra søndagens markering av Holtefjelldagen der vel 30 møtte opp i finværet. (Alle foto: Oddvar Hilleren)

Holtefjelldag med bra oppmøte og kjent program

Søndag var det duket for markering på Holtefjell. For 27. gang møttes folk både fra Eiker og Modum til andakt, musikk og tale fra både Eiker militære forening og ordføreren.
Annonse

De som har fått meget, har også meget ansvar
Som seg hør og bør fikk forsamlingen delta i andakt. Her ble det lagt vekt på at vi har mye å takke for i Norge, og at vi som har fått så mye, også har mye å takke for, og at vi som har mye, må ta ansvar for å leve ansvarlige.

Fløytespill på fjellets topp
Hanne S. Wigen Thygesen satte noter til både Holtefjellsangen, Ja vi elsker og Alltid freidig når du går, og satte en verdig og kulturell ramme for det hele.

Annonse

Fra veteranforeningen og forsvaret talte Ronny Vidar Steen. Han takket de fremmøtte og vektla hvor viktig det er å ikke glemme og hvor viktig det er å holde fokus oppe, spesielt i de urolige tider Europa befinner seg i.

Hanne S. Wigen Thygesen sto for de kulturelle innslagene. Her med ordfører Adrian Tollefsen i bakgrunnen.

Ordføreren la ned krans
Ordfører Adrian Tollefsen holdt tale og la ned krans for å minnes gutta på skauen og deres innsats.

– Det er med stor ære og ydmykhet at jeg står her i dag, ved bautaen på Celleputten, for å minnes de modige menn og kvinner som kjempet for Norges frihet under de mørke årene av okkupasjon. I dag markerer vi den 27. gangen vi samles her på Holtefjell for å uttrykke takknemlighet til de som ofret så mye for at vi kan leve i frihet, sa han og fortsatte:

– Her på Holtefjell ble det utført meget viktig motstandsarbeid av mange eikværinger. Disse menneskene, som deltok i den sivile motstanden, i de væpnede styrkene, og i det illegale arbeidet, risikerte alt for å stå opp mot en brutal okkupasjonsmakt. Deres mot og innsats bidro til å sikre de frihetene vi har i dag, og det er disse vi hedrer i dag, sa Tollefsen.

– Dagens markering arrangeres av Norske Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner, NVIO Eiker, Øvre Eiker Militærhistoriske forening, og Hjemmefrontmuseet. Uten deres tilstedeværelse og innsats hadde vi ikke hatt denne markeringen, og de fortjener en stor takk, sa ordføreren.

Ikke akkurat noe luksusliv på Celleputten.
Ordfører Adrian Tollefsen holder tale. Regien er det Ronny Steen i NVIO Eiker som har.
Del:
Annonse