12. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Stemningen var på topp hos de fem naboene i postkode 3057 RR som delte søndagsgevinsten i dag.

Jubel for søndagsgevinsten i Solbergelva

I Postkodelotteriet er det noen som vinner hver eneste dag, men det er litt ekstra stas å vinne på en søndag. Da deler lotteriet nemlig ut en sjekk på 250.000 kroner i en heldig postkode, og gevinsten deles på alle naboene som har lodd.
Annonse

Det er en gjeng spente og forventningsfulle naboer som tar mot Jorun Stiansen. Hun har med fem gullkonvolutter, én til hver av de heldige naboene. Når vinnerne har fått hver sin konvolutt, teller Jorun til tre – og vinnerne trekker selv sjekkene ut av konvolutten for å se hvor mye de har vunnet.

Shopping og safran-te
– Har dere tenkt på hva dere skal bruke gevinsten til, da?» spør Jorun.

Annonse

«Shopping!» kommer det kontant fra Linda. – Jeg skal feire 30-årsdag på Kreta sammen med en gjeng venner,» svarer Håkon.

Naboene ler og prater. – Vil dere bli med inn til meg en tur,» spør Enayatullah.

– Vi har laget safran-te til dere alle sammen. Og dermed endte hele nabolaget i stua til Enayatullah og familien, med frukt, kake og safran-te. «Verdens beste safran-te» presiserer Jorun fornøyd.

Det er flere som jubler
Det er ikke bare de heldige vinneren i Solbergelva som har grunn til å juble. Postkodelotteriet er nemlig et veldedighetslotteri hvor overskuddet går til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond.

– Dermed bidrar alle som kjøper lodd til å gjøre verden til et litt bedre sted, og slik kan du også vinne med verdens beste samvittighet, forklarer Jorun.

Nylig besøkte Tom og Jorun Stiansen de to organisasjonene. Da fikk SOS-barnebyer og WWF hver sin sjekk på 31 millioner kroner.

– Hittil har de mottatt over 400 millioner kroner til sammen», forteller Tom, – takket være Enayatullah og alle andre som kjøper lodd.

Del:
Annonse