17. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Juryleder, ordfører og mottakere. Se fullstendig bildetekst i bunnen av saken.

Kunst- og kulturstipender delt ut i Drammen

Onsdag 21. august mottok Sunniva Skeide, Tone Nordbye Nybø og Thomas Gunerius Foshaug Bergsten stipender fra Drammen kommune.
Annonse

Ordfører Kjell Arne Hermansen tildelte de tre kunstnerne stipendene i et arrangement i storstua på rådhuset, melder kommunen på sine nettsider.

I år ble det delt ut to kulturstipend og ett kunstnerstipend. Thomas Gunerius Foshaug Bergsten fikk kunstnerstipendet på 100.000 kroner. Sunniva Skeide og Tone Nordbye Nybø mottok kulturstipend på 40.000 kroner hver.

Annonse

Allsidige kunstnere
Alle tre stipender går i år til allsidige kunstnere som uttrykker seg innenfor flere felt.

Årets kunstnerstipendmottaker, Thomas Gunerius Foshaug Bergsten bor og jobber i Svelvik. Hans kunst kommer i form av lyd, performance og tekst. I juryens begrunnelse for å gi Bergsten stipendet, heter det at han har skapt en scene for sin surrealistiske blanding av teater, billedkunst og fri musikk.

Også kulturstipendmottaker Sunniva Skeide er mangfoldig i sitt uttrykk. Hun er musiker, danser og teaterkunstner. Skeide studerer dans i Stavanger. Ifølge juryen har hun utmerket seg gjennom en rekke performanser og workshops innen sine kunstformer.

Tone Nordbye Nybø fikk det andre kulturstipendet i 2024. Hun driver innenfor teater, som skuespiller, teaterskaper og dramatiker. Juryen peker på Nybøs tydelige ambisjoner, og at hun liker utfordringer, i sin begrunnelse for å tildele henne stipendet. Juryen skriver at de er imponert over Tone Nordbye Nybøs utvikling og arbeid, og ønsker å gi henne stipendet for videre utvikling.

Kommunens kultur- og kunstnerstipend

Det var ordfører Kjell Arne Hermansen som delte ut Drammen kommunes stipender innenfor kunst- og kulturfeltet onsdag 21. august. Juryen, som har vurdert de ulike stipendkandidatene, er ledet av Magnus Aannestad Oseth, som også er leder av Drammen Kulturråd.

Fjorårets vinner av kunstnerstipendet, musiker Bente Illevold, var også til stede på rådhuset. Hun spilte for de frammøtte og fortalte hva fjorårets stipend hadde betydd for henne som kunstner.

Bilde
STIPEND: Juryleder Magnus Aannestad Oseth, Sigurd Skeide på vegne av datteren og kulturstipendmottaker Sunniva Skeide, kunstnerstipendmottaker Thomas Gunerius Foshaug Bergsten, ordfører Kjell Arne Hermansen og kulturstipendmottaker Tone Nordbye Nybø. (Fotos: Drammen kommune)

FJORÅRETS: 2023-mottakeren av kulturstipend Bente Illevold (eufonium) akkompagnert av pianist Gunnar Flagstad.
Del:
Annonse