19. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

80 år gamle Berit Holmen tok utfordringen med Ziplinen i Viksundbakken som en uventet bursdagsgave lørdag. (Foto: Privat)

Sporty oldemor på 80 feiret med Zipline i Vikersund

- Oi! Så gøy! Håper ikke det går så tregt som jeg har hørt det gjør. Det sa Berit Holmen fra Hokksund da det ble klart at hun hadde fått en Zipline-tur i Vikersundbakken som gave på 80-års dagen.
Annonse

På toppen kom den spreke dama med en innrømmelse: – Det kiler litt i magan nå! Men detta blir gøy!

Trygt nede på bakken: – Det var gøy! Gikk fort på begynnelsen, men så flata det ut og blei bare en fin, behagelig tur ned resten av bakken, sa hun.

Annonse

Ett av oldebarna, Jeanette Gulhaugen, forteller til Eikernytt.no at Berit Holmen er mor til tre, bestemor til fire og oldemor til 11.

Hun er opprinnelig fra Konnerud, men har i voksen alder bodd både på Steinberg, Lillehammer, Stenseth, Vikersund – og nå endt opp i Opsahlhaven i Hokksund – der resten av slekta bor.

Hun har jobba for Dressmann i over 40 år, er nå frivillig på Eikertun hver onsdag. Glad i bading, og tar gjerne det første i april og det siste langt ut i oktober. Hun liker blomster, gå tur og reising.

Ifølge Jeanette var hun med i en turgruppe kalt «Termosen» i mange år, og de reiste landet rundt på diverse eventyr. Berit er utenlands minst én gang i året. De siste årene har hun vært mest på Kanariøyene med en venninnegjeng, og i høst skal hun til Italia med søstera si.

– Før dro hu mye på tur aleine, og har vært og badet i Dødehavet i Israel og vært to måneder på Cuba og plukket appelsiner. Hun lager veldig god pizza – som hun inviterer på med jevnemellomrom, men liker best å bli bedt bort på middag hos barn og barnebarn, kan Jeanette Gulhaugen fortelle til Eikernytt.no.

Her ser du noen bilder fra lørdagens tur med Zipline i Vikersundbakken. Alle bildene er tatt privat.






Del:
Annonse