19. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Bygg- og anleggsbransjen er utsatt og det er nå 450 helt ledige innen denne sektoren i Buskerud. (Illustrasjon)

Små endringer i arbeidsledigheten i Drammen og Øvre Eiker

Arbeidsledigheten i Drammen og Øvre Eiker holder seg på et forholdsvis stabilt nivå selv om den har økt det siste året.
Annonse

I Øvre Eiker er det nå 224 helt ledige og det er en økning på fire den siste måneden. Men det er 52 flere enn på samme tid i fjor. I tillegg er det 72 personer på ulike arbeidsmarkedstiltak og det er 27 flere enn i fjor.

I Drammen er det nå 1.345 helt ledige og det er en økning i løpet av august med 10. Det er også 87 flere enn på samme tid i fjor. I tillegg kommer 276 som er på ulike tiltak og det er 20 flere enn på samme tid i fjor.

Annonse

4.764 arbeidssøkere i Buskerud i august
I august var 4.764 personer registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak i Buskerud. 3,4 prosent av arbeidsstyrken er dermed registrert som arbeidssøkere.


Blant arbeidssøkerne var 3.060 personer registrert som helt ledige i juni. Det utgjør 2,2 prosent av arbeidsstyrken. Buskerud ligger altså litt over landsgjennomsnittet, som er på to prosent.

Bruttoledigheten, som er summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, var på 3.766 personer. Det tilsvarer 2,7 prosent av arbeidsstyrken.

Sammenlignet med august i fjor, er nå 354 flere personer registrert som helt ledige i Buskerud, en økning på 13 prosent.

Antallet delvis ledige har også økt sammenlignet med samme måned i fjor. I august var 998 personer registrert som delvis ledige i Buskerud. Det er en økning på 90 personer (+10 prosent) sammenlignet med samme måned i 2023.

– Det er et stabilt arbeidsmarked i Buskerud, selv om vi ser en nedgang i antall utlyste stillinger siden i fjor. Vi følger også spesielt med på bygg- og anleggsbransjen, der det nå er 450 helt ledige i Buskerud, sier direktør Inger Anne Speilberg i Nav Vest-Viken.

Nav registrerte 1.348 nye ledige stillinger i Buskerud i august. Det er 16 prosent færre enn på samme tid året før. 300 av de utlyste stillingene er innen helse, pleie og omsorg, og 201 er innen butikk- og salgsarbeid.

Del:
Annonse