19. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

ØJFF inviterte unge til gratis laksefiske, men må nå avlyse på grunn av farlig stor vannføring i elva.

Gratis laksefiske i Drammenselva for barn og unge – Må avlyse på grunn av vannføringen

(Oppdatert kl. 13.40 04.09.24) Østsiden JFF og Hellefossen Elveeierlag arrangerer i samarbeid med Norske Lakseelver gratis fiskedag med laksefiske for barn og unge i Drammenselva lørdag den 7. september. Men nå er arrangementet avlyst på grunn av for stor vannføring i elva.
Annonse

Denne dagen er spesielt rettet til våre unge fiskere, og Blå Vest vil derfor være stengt for alle andre fiskere denne dagen. Det serveres grillpølser til alle deltagere kl. 12.00, og oppmøte blir på parkeringen på Hellefoss Book Paper AS.

Dette blir en fantastisk mulighet til å lære mer om laksefiske, treffe nye venner og nyte en dag ute i naturen, skriver Østsiden Jeger- og Fiskerforening i en melding til Eikernytt.no.

Annonse

Barn under 12 år er også hjertelig velkomne hvis de har med seg en foresatte hele tiden som kan veilede og passe på. Østsiden Jeger- og Fiskeforening stiller med instruktører, slik at de som trenger det kan få veiledning angående fiske.

Deltagere kan ta med eget fiskeutstyr, men hvis ikke har Østsiden JFF fiskeutstyr til utlån. Alle deltagere må bruke redningsvest. Foreningen har også noen få vester til utlån.

Høres dette spennende ut så skjer påmelding med navn og kontaktinfo til følgende telefonnummer: 986 02 713. Her gis det også beskjed om fiskeren trenger å låne utstyr, eller ikke.

Gyrobehandlingen av Drammensvassdraget-bevaring av vill-laksen
Sentrale stortingspolitikere og lokale politikere som er opptatt av å bevare villaksen for framtidige generasjoner kommer også til Drammenselva og Elvehuset lørdag 7. september.

Nå er også dette arrangementet avlyst.

Planen er å starte gyrobehandling i Drammensregionen i 2025- og da er Sandeelva/Selvikelva planlagt i 2025 og 2026 – behandlingen i Drammenselva og Lierelva vil etter planen komme noe seinere (klorforsøk i 2025-2026, og fullbehandling i 2027-2028 dersom midlene stilles til rådighet.

Dette er i dag den siste smitteregionen, etter at Driva-regionen nå etter planen sluttbehandles i 2024.

Grunnen til at Drammensregionen haster, er at klimaendringer medfører økt fare for storflommer (slik vi så med Hans) og dermed at smittebarrieren av saltvann mellom Drammensregionen og nærliggende lakseelver tynnes ut og forsvinner.

En stor bekymring er den korte veien ned til Numedalslågen. Om parasitten skulle spre seg hit, vil det bli en lang ekstraomgang for å bekjempe den. Numedalslågen er nasjonalt laksevassdrag og det viktigste laksevassdraget på Østlandet. Også vassdragene på den andre siden av fjorden står i fare om saltvannsbarrieren forsvinner.

Både elveforvaltere og sportsfiskere i hele Oslofjord-regionen er derfor svært bekymret, og målet er å sikre tilstrekkelige øremerkede bevilgninger i de kommende statsbudsjetter for behandling av Drammensvassdraget, i tråd med faglige råd gitt av Miljødirektoratet.

Del:
Annonse