16. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Store styrker fra brann, politi og ambulanse rykket ut til Klommesteinveien på Horgen i ettermiddag i forbindelse med en husbrann.

Hus totalskadd i brann på Horgen – mor og fem barn reddet seg ut

(Oppdatert kl. 20.40) En enebolig er trolig totalskadet etter en brann i ettermiddag. En mor og fem barn var i huset da det begynte å brenne på kjøkkenet, men de fikk reddet seg ut. Ingen skal være skadet som følge av brannen, men en kvinne fikk behandling av ambulansepersonell på stedet.
Annonse

Det var ved 17.30-tiden i ettermiddag at nødetatene trykket på den store knappen og rykket ut med mannskaper fra både Øvre Eiker og Mjøndalen i tillegg til ambulanse og politi.

Ifølge politiet skal det ha begynt å brenne på kjøkkenet for så å spre seg videre til andre etasje i huset. Brannfolka tok hull i gavelveggen for å komme til brannen på loftet samt få ut isolasjon og annet som kunne ligge i veien for slukkeinnsatsen.

Annonse

Det var ifølge politiet en mor og totalt fem barn inne i huset da det begynte å brenne. Hvor mange som faktisk bor på adressen er noe uklart, men det jobbes nå med å skaffe dem husvære for de kommende dagene. Det var en nabo som kom til unnsetning som fikk i seg noe røyk da hun forsøkte å slukke brannen med et brannslukningsapparat.

Huset i Klommesteinveien er nemlig ikke beboelig og kan trolig klassifiseres som totalskadet med mye brann-, vann- og røykskader. Huset ligger i Øvre Eiker kommune, men så nær grensen til Drammen som det er mulig å få det.

Klommesteinveien er stengt ved brannstedet og det er ventet at brannvesenet vil jobbe på stedet en god stund fremover.

Klokken 19.30: Politiet har avsluttet på stedet og oppretter sak. Det har startet å brenne i kjele og brannen spredte seg via kjøkkenventilasjonen.

Det er tvilsom om huset blir beboelig igjen med omfattende brann-, vann- og røykskader.
Her river brannfolka ut isolasjon og annet materiale fra loftet på eneboligen for å komme til brannen.
Del:
Annonse