16. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Onsdag 11. september kommer Anita Skorgan til samfunnshuset i Mjøndalen med konsertforedraget «Bare en mamma».

Anita Skorgan med «Bare en mamma» til Mjøndalen

Onsdag 11. september kan du se og høre den gripende fortellingen fra Anita Skorgan og om hennes tvillinger med Cerebral parese kombinert med musikalske innslag. Det skjer i Mjøndalen Samfunnshus.
Annonse

Bare en mamma
Dette er en forestilling om smerte, prøvelser og uventede gleder. For 26 år siden ble Anita Skorgan mamma til tvilling-jenter med cerebral parese. Nå åpner den kjente og kjære artisten opp for å fortelle om sitt utfordrende mammaliv.

I konsertforedraget «Bare en mamma» formidler Skorgan sin smerte, sine prøvelser og uventende gleder.

Annonse

Beskyttet
Anita er en artist og låtskriver vi har hatt gleden av å kjenne gjennom svært mange år. Til tross for at hun har levd i offentligheten, har hun samtidig klart å beskytte sin familie mot eksponering. Derfor var det sterkt – og for mange overraskende å få ta del i noen av hennes livserfaringer da hun var gjest hos Lindmo i 2019.

Kjempet
På hjemmebane har hun gjennom alle disse årene kjempet store kamper på vegne av sine funksjonshemmende barn.

De to tvilling-jentene fikk diagnosen Cerebral parese etter en for tidlig fødsel. Begge bruker rullestol og begge bodde hjemme til de var 18 år gamle. Nå som Anita har fått tilbake kreftene, føler hun et behov for å dele disse sterke opplevelsene.

Avhengig av hjelp
Det har nærmest blitt en klisje at kampen mot systemet er en hardere prøvelse enn det å være forelder til barn med tunge omsorgsbehov.

Like fullt er det slik hun opplever det når hun blir fullstendig avhengig av hjelp og støtte utenfra for å klare omsorgen for de multifunksjonshemmede tvillingene og for å mestre sitt nye liv.

I foredraget skildres dette og vi er med på fortellingen om hvordan det gikk til i den første, avgjørende tiden da livet ble snudd helt rundt.

Vi redder barn til et liv som funksjonshemmet. Men hva slags liv redder vi dem til? Hva slags holdninger møter barna? Hva skjer med familien og de relasjonene som eksisterte forut for dette? Og hvordan overlever vi et sjokk og en sorg av disse dimensjoner?

Ærlig og rått
Midt opp i alt dette krevende skildres også den uventede glede, kjærligheten og styrken som dukker opp og som byr på utvikling og nye horisonter.

Underveis får vi høre Anitas personlige musikkinnslag som emosjonelt utdyper og farger det hele.

Konserten starter kl. 19.00 i Mjøndalen Samfunnshus.

Del:
Annonse