17. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Dekket under lekeplassen er dyrt og ment å beskytte barna under lek. Men nok en gang er det ødelagt. Det koster mye å legge nytt dekke. (Foto: privat)

Av med «silkehanskene»: Nå blir det anmeldelse etter hærverk

Nok en gang er idrettsparken på Strandajordet i Vestfossen utsatt for hærverk. Dekket på lekeplassen er sparket opp og deler av kunstgressbanen er ødelagt ved bruk av elektriske sparkesykler. Men nå er det av med «silkehanskene», sier Bjørn-Tore Vernsskog Fjeldheim.
Annonse

Denne helgen har det igjen vært utført hærverk på dekket under lekeplassen på Strandajordet. I tillegg er det brukt elektriske sparkesykler til å ødelegge kunstgressdekket på banen der. Det som antas å være ungdommer i 14-16-års alderen har også kastet store mengder søppel og flasker utover gressmatta og nå har Vestfossen Idrettsforening fått nok.

– Dette har vi ikke råd til lenger. Det koster flere 10 tusener å fikse dekket igjen under lekeplassen og kunstgresset. Mandag kommer vi til å ta ut bilder fra vår nye kameraovervåking og anmelde saken til politiet, sier leder av husstyret og «banemester», Bjørn-Tore Vernsskog Fjeldheim.

Annonse

Ifølge Bjørn-Tore er det en liten gjeng med ungdommer som står for hærverket. Klubben har en god formening om hvem dette er og har forsøkt å snakke til guttene i 14-16-års alderen flere ganger.

– De har ingen respekt for voksne folk eller andres eiendom lenger. Vi får beskjed om å holde kjeft og «kyss meg i raua» når vi snakker til dem og de lar seg ikke stoppe så lett. Nå håper jeg foreldrene til disse guttene får opp øynene for hva ungene deres driver med i og med politianmeldelsen mot dem, sier han.

– Vi har forsøkt den snille måten å takle dette på, men nå er det slutt. Vi har rett og slett ikke råd til dette som klubb. Derfor blir det politianmeldelse og hardere reaksjoner om det skulle gjenta seg, sier Bjørn-Tore.

Del:
Annonse