17. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ordfører Adrian Tollefsen brukte tollekniven sin til åpningen av den nye barnehagen og fikk god hjelp av ungene her.

Hadde gledet seg hele dagen til at ordføreren skulle komme

De 58 ungene i Skotselv Barnehage hadde gledet seg hele dagen på at ordføreren skulle komme for å åpne den nye barnehagen – sånn offisielt. Og Adrian Tollefsen innfridde forventningene og med en skikkelig kniv skar han over det røde båndet med hjelp av ivrige barn.
Annonse

Pølser, is, kaffe og kake og flere taler sto på programmet i ettermiddag da den nye barnehagen i Skotselv skulle offisielt innvies. For den har vært i bruk siden slutten av juli da de første barna kom og tok de nye lokalene i bruk. Fra 1. august flyttet de fleste over fra Solbakken Barnehage til den nye Skotselv Barnehage.

Det skjedde etter en lang dragkamp med offentlige myndigheter og byråkratiske regler. Øvre Eiker Kommunale Eiendom (ØEKE) gikk nemlig på en aldri så liten «smell» med økte kostnader. Daglig leder Laila Gustavsen sier at de ikke tok høyde for at bygget hadde stått tomt i 20 år og at nye byggeforskrifter gjorde det hele en god del dyrere enn antatt.

Annonse

Regningen kom derfor på ca. 36 mill. kroner i stedet for 30, som kommunestyret hadde bevilget. Men sprekken ble dekket over eiendomsselskapets reservekonto og fra andre prosjekter i kommunen som nå må vente litt.

– Det var Skotselvs tur til å få en skikkelig barnehage nå og vi valgte derfor å bruke det vi kunne her, sier Laila Gustavsen til Eikernytt.no.

Brynjar Henriksen (f.h.) kunne sammen med Marius Sandbye og Laila Gustavsen – alle fra ØEKE – overrekke nøkkelen til barnehagen til styrer Rita Skjønneberg Kløverød.

Stor fest og glade barn
Det var stort oppmøte av barn, foreldre og andre foresatte tirsdag ettermiddag. Ungene hadde gledet seg i hele dag på å få besøk og det var helt tydelig at de var stolte av den nye barnehagen sin. Fornøyd var også styrer Rita Skjønnberg Kløverød og de 19 andre ansatte. De flyttet fra en barnehage med mange problemer både ute og inne og var lokalisert på tre steder i Skotselv.

– Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse og spesielt godt er det nå at alle fra null til seks år er under ett tak, sier styreren.

Daglig leder i eiendomsselskapet, Laila Gustavsen, sa at få byggeprosjekter har gått sånn inn på henne som den nye barnehagen i Skotselv. At det ble en del dyrere enn antatt, kan hun leve godt med.

I tillegg til ordfører Adrian Tollefsen var også representanter for eiendomsselskapet til kommunen, politikere og ikke minst mange av håndverkerne som har jobbet med å få alt ferdig. Det er også lagt ned en betydelig dugnadsinnsats for å holde kostnadene nede.

Eikernytt.no har tidligere fortalt om foreldre som stilte opp med malerkosten og gjorde annet arbeid for å spare penger slik at resten kunne bli så bra som mulig. For dette er en stor barnehage med store arealer og ikke minst et enormt uteområde med mange lekemuligheter.

Ordfører Adrian Tollefsen sto for den offisielle åpningen og takket alle som hadde gjort det mulig og samtidig ga et lite spark til Statsforvalteren i Oslo og Viken som ikke ville ha noen barnehage her.

Lang reise
– Denne barnehagen har hatt en lang og til tider krevende reise for å bli realisert. Som mange vet møtte vi motstand hos Statsforvalteren som opprinnelig nektet oss tillatelse til å etablere barnehagen her i den gamle «Bibelskolen», sa ordfører Adrian Tollefsen.

Han takket kommunalministeren og sin forgjenger for at saken havnet på departementets bord og at ministeren valgte å overkjøre Statsforvalteren og tillate etableringen. At det var valgkamp og mye bråk om denne saken, hjalp nok til i prosessen.

Styrer Rita Skjønneberg Kløverød hadde gledet seg til denne dagen og inviterte på pølser og kake til alle – store og små.

Ordføreren berømmet de frivillige som hadde stått på for å realisere barnehagen og ikke minst de ansatte som hadde strukket seg langt for å få alt klart til høstens åpning.

– Dette er et perfekt eksempel på hvordan sammen skaper et livskraftig Øvre Eiker og takket for tålmodigheten og støtten i denne saken.

Skotselv Barnehage har fått store uteområder som ungene kan boltre seg på med moderne lekeapparater.
Den gamle «Bibelskolen» er malt opp i nye farger og går nærmest i ett med terrenget. Her er det ulike soner som gjør at de forskjellige gruppene kan være for seg selv eller sammen – etter eget ønske.
Husker for de minste må selvsagt være på plass og godt med sand under.
Kaker må til på en slik feiring og dag som dette.
Del:
Annonse