19. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Årets andre laks for Ann-Kristin Vie med 9,4 kilo. Den skal røykes og blir herremåltid til jul. (Foto: ØJFF)

Snart slutt på sesongen – sikret røykelaksen til jul i dag

(Oppdatert kl. 21.00 16.09.24) Det nærmer seg sesongslutt på årets laksefiske i Drammenselva og 30. september er det offisielt slutt. Derfor hastet det med å lande årets røykelaks til jul for Ann-Kristin Vie. I dag kan hun notere seg for en fin laks på hele 9,4 kilo.
Annonse

Selv om dette ikke er det største fisken som er tatt i Drammenselva i år, er hun godt fornøyd med fangsten. Og det er en perfekt størrelse for røyking slik at jula nå er sikret med tanke på egenfisket røykelaks.

Ann-Kristin startet allerede klokken 08.00 søndag på det som kalles for «Kula» på østsiden av Hellefossen. Her ble det tatt to fisker lørdag så hun hadde trua, forteller hun til Eikernytt.no.

Annonse

– Men timene ble mange og ikke før i 19-tiden i kveld klarte jeg lure på laksen med mark. Det skjedde rett på utsiden av Kula, som er skjærene som nå ligger under vann. Jeg trudde først det var en mindre fisk, men etter kort tid ble den skikkelig sinna og jeg skjønte det måtte være en større fisk. Allikevel var den enda større en jeg trudde, sier en stolt fisker.

Og hun har jo god grunn til å være stolt over egen innsats. Hun var nemlig sammen med seks andre fiskere, men var altså den eneste som kunne lande en laks i dag.

– «Kula» er en av mine favorittplasser og er på rød sone. Men den er bare fiskbar ved høy vannstand, og vann har vi jo nok av nå, sier hun.

Sesongen har ikke vært som den pleier for Ann-Kristin. Hun lander som regel langt flere enn de to hun har fått i år, men så har da sesongen sett under enn vært heller laber. Det er hittil i år tatt kun 315 fisk med en totalvekt på 1.507,6 kilo. Den største fisken som er tatt i år er det Bent Halden Jørgensen som står for med 16,6 kilo.

Østsiden Jeger- og Fiskerforening presiserer overfor Eikernytt.no at fiskesesongen i Drammenselva varer til og med 30. september. Dersom du kjøper fiskekort denne dagen kan du faktisk fiske fram til kl. 21.00 1. oktober. Men da er det slutt.

Del:
Annonse