19. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen kommer til biblioteket i Hokksund mandag for å forsøke å forklare det amerikanske valget.

Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen om USAs skjebnevalg

Et amerikansk presidentvalg omfattes alltid med stor interesse, også i Norge. Hvem som til enhver tid sitter i Det hvite hus har helt siden 2. verdenskrig vært viktig for oss alle. Sånn er det den 5. november i år også. Førstkommende mandag kommer Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen til Øvre Eiker bibliotek med et høyaktuelt foredrag.
Annonse

I store deler av etterkrigstiden har mange nordmenn sett opp til USA, men i 2024 er det mye som tyder på at USA ikke er det demokratiske forbildet landet en gang var. Nasjonen er dypt splittet, de to store partiene motarbeider hverandre. Mistilliten er så stor at noen snakker om en mulig borgerkrig.

Trump og mange republikanere holder fast ved påstanden om at Biden og demokratene jukset seg til valgseier i 2020. Andre anklager Trump for å ha stått bak den udemokratiske stormingen av Kongressbygningen i januar 2021 og vil ha ham straffet.

Annonse

I USA går økonomien godt, rekordmange er i jobb og folk flest har det bra. Likevel har president Biden slitt med oppslutningen. Eks-president Trump, derimot, er tiltalt i så mange rettssaker at han knapt nok får tid til å drive valgkamp.

Dette er bakteppet når de to tidligere USA-korrespondentene Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen kommer til Hokksund på mandag.

De vil svare på det grunnleggende spørsmålet: Hvordan havnet vi her?

De vil forklare hvorfor et land fullt av talenter opprinnelig stilte med to kandidater på rundt 80 år.

Og vi kommer ikke utenom valgmannsstemmer og vippestater.

Eva Bratholm har vært stasjonert i USA i to perioder, først for NRK i Washington DC, deretter for Dagbladet i New York. Ektefellen Joar Hoel Larsen har også vært korrespondent i to perioder, først i Latin-Amerika, deretter i USA.

De har dekket flere presidentvalg, møtt både presidenter og kandidater, skrevet bøker, vært reiseledere og holdt en rekke foredrag, sammen og hver for seg, om USA og amerikanske forhold.

Mandag 23. september kl. 19.00.

Gratis inngang. Arrangementet holdes i samarbeid med Folkeakademiet Øvre Eiker.

Del:
Annonse