23. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ib Vegard Andersen sammen med kartleser Kari Anne Ramstad kjørte inn til bronseplass sammenlagt under Rally Hedemarken. (Foto: privat)

NM-bronse i rally til Ib Vegard og Kari Anne

Denne helgen har det vært det tradisjonelle Rally Hedemarken og samtidig siste løp i årets Norgesmesterskap i rally. Frank Tore Larsen var en klar favoritt, men kom aldri til mål takket være et hull i radiatoren etter siste etappe. Men både Ib Vegard Andersen og Marius Bermingrud kjørte inn til solide plasseringer.
Annonse

Det var derfor Henning Solberg som stakk av med NM-tittelen i den gjeveste klassen etter at Frank Tore Larsen ikke kom til mål på grunn av et hull i radiatoren. Men som en trøst så var han og kartleser Lars-Håkon Lundgreen den klart raskeste i løypa.

Også Marius Bermingrud fra Vestfossen kjørte bra og kom inn på en andreplass sammen med kartleser Thea Turvoll Lien.

Annonse

En lokal sjåfør som ikke får så stor oppmerksomhet i media, er Ib Vegard Andersen fra Skotselv. Han kjørte sammen med kartleser Kari Anne Ramstad i sin Volvo 242 av ikke helt ny dato. Han endte på en femteplass sammenlagt i dette rallyet, bare 3.31,6 minutter etter Henning Solberg og kun 13,6 sekunder etter 4. plassen.

Hadde håp om medalje
Sjåfør Ib Vegard Andersen (33) og kartleser Kari Anne Ramstad (38) reiste av gårde med teamet sitt for siste NM runde på Hedemarken og Hamar denne helgen. Gullmuligheten var utenfor rekkevidde etter å ha ligget jevnt rundt tredje og fjerde plass de fem tidligere rundene, men det var helt åpent rundt sølv og bronse. Før helgens løp lå de på en andrepålass i sin klasse for tohjulsdrevne biler. Det var hele fire kandidater som kunne ta de to siste plassene på pallen, så dette ville bli kamp helt til målstreken.

Ib og Kari Anne satte tidlig i gang med et høyt tempo og hang godt med gullkandidaten Anders Kjær fra Larvik. Men de klarte aldri å passere han sammenlagt, men resten av gjengen i nasjonal tohjulstrekk klarte de å distansere. Det holdt helt inn til målrampa og håpet om en NM-medalje i nasjonal 2wd rally var i boks. De kunne smykke seg med bronsemedalje, kun to poeng unna sølv

– Et par år med rally-satsing har vært tøft, så nå blir det litt nedtrapping. Drømmen er å knytte til seg flere samarbeidspartnere for å kunne kjøre flere sesonger med NM-satsning, sier Ib Vegard til Eikernytt.no.

For Ib sin del så vil litt rallypause bety å kjøre motorsykkelløp, først og fremst enduroløp, da det er tohjuling det har gått mest i helt siden 11-års alderen.

Han kjørte inn til sølv i Trial-NM et par måneder siden. Han har med dette NM-medalje i tre motorsportgrener nå – rally (bronse 2024) – enduro (gull 2019) og – trial (gull fire ganger).

– Og til helga stiller jeg i SuperEnduro NM i Kongsberg. Det tror jeg kan bli alt fra gull til siste plass, sier han.

Kari Anne Ramstad (38) og Ib Vegard Andersen fra Skotselv håper på flere sponsorer og samarbeidspartnere slik at de kan fortsette rally-satsingen også neste år. For selv med en Volvo 242 koster dette penger.
(Foto: Glenn W. Olsen – NMST.no)
Del:
Annonse