25. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Oliver Fredriksen (10) fra Vestfossen kjørte inn til bronse i årets siste crosskartløp i helgen. (Fotos: Parc ferme)

Bronseplass i crosskart til 10-åring fra Vestfossen

10 år gamle Oliver Fredriksen fra Vestfossen kjørte lørdag inn til en solid 3. plass i årets siste løp i Norgescupen i Crosskart. Han begynte å kjøre crosskart allerede som femåring.
Annonse

Oliver Fredriksen er en 10 år gammel gutt fra Vestfossen. Han begynte å kjøre crosskart da han var fem år. Men motorsport ligger i genene ettersom pappa Olav Fredriksen er et kjent navn i motorsporten.

Oliver Fredriksen har med helgens løp fullført nok en sesong i crosskart. Da var det duket for siste NM-runde på Grenland Motorsportsenter hvor 30 sjåfører stilte til start i klasse 1 for crosskarter 85 ccm som Oliver kjører.

Annonse

Lørdagen startet med en bane dekket med tykk tåke. Løpsledelsen valgte derfor å utsette løpet og stryke en omgang i håp om at tåken skulle lette.

I første omgang kommer Oliver godt ut i starten og legger seg inn som nummer to og kommer i mål på samme plass.


I andre omgang har han en knallstart og leder inn i første sving. Han kjører seg opp til en liten luke og velger joker-sporet på siste runde og kommer først over målstreken.

Med de to innledende rundene kvalifiserte han direkte til 3. spor i A-Finalen.

Her kommer han bra ut fra start, inn i første sving sklir et par karter litt ut og Oliver ligger nå som nummer to. Etter fire runder går Oliver i joker-sporet og kommer ut som nummer tre.

– Vi er utrolig fornøyd med 3. plass av 30 startende i klassen og pallplass i siste NM-runde for i år, sier stolte foreldre til Eikernytt.no.

Oliver, som kjører for Asker og Bærum Motorsport, kom med denne plasseringen på en syvende plass sammenlagt i sesongen.

Del:
Annonse