25. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Bjørg Andreassen fikk i dag blomster og et diplom som synlig bevis på Demensprisen 2024.

Fikk fylkets demenspris – delte med Frivilligtroppen

Bjørg Andreassen ble i dag tildelt Buskerud Fylkeslags demenspris for 2024 under åpningen av Onsdagsdansen på Eikertun. Nasjonalforeningen for Folkehelsen ville på denne måten hedre arbeidet Bjørg har gjort i en mannsalder.
Annonse

Prisen skulle egentlig ha blitt delt ut mandag under det store folkemøtet i rådhuset i regi av Øvre Eiker Demensforening, men Bjørg Andreassen var forhindret fra å møte her. Dermed ble første og kanskje beste anledning å overrekke den hvor Bjørg har utmerket seg gjennom en årrekke – Onsdagsdansen – i festsalen på Eikertun Helsehus.

Foran en full sal ble prisen overrakt av tjenesteleder Gry Cora Chr. Nordahl og Martha Kodahl. Og det var en takknemlig Bjørg som tok imot prisen, men som ikke ville ha all hederen alene.

Annonse

85-åringen, som også har fått Kongens Fortjenstmedalje, takket for utmerkelsen og sa det var en stor ære å få en slik pris.

– Det er unikt at så mange av dere stiller opp hver onsdag her på Eikertun og mange ser til Øvre Eiker, sa hun i dag.

Hun oppfordret også alle til å støtte opp om demenssaken og melde seg inn i foreningen, som nå teller ca. 70 medlemmer i Øvre Eiker.

Bjørg takket også sine venner i Glamusikken og Frivillighetskorpset og sa at det ikke hadde gått i så mange år uten deres støtte og hjelp. Hun håpet samtidig at helsa holdt i noen år til for dette er mye av identiteten hennes – med trekkspill og sang.

Gry Cora Chr. Nordahl (t.v.) delte ut prisen med hjelp av Martha Kodahl til Bjørg Andreassen.

Demensprisen 2024
Kristi Smedsrud i Nasjonalforeningen for Folkehelsen sitt Fylkeslag i Buskerud, skulle egentlig delt ut prisen mandag, men måtte nøye seg med å lese opp begrunnelsen på demensmøtet.

Her er deres begrunnelse for å gi prisen til Bjørg Andreassen:

Vi er stolte og glade for at Øvre Eiker har fått en aktiv og engasjert Demensforening. De gjør en flott jobb og setter demens på kartet, slik som i dager, med dette flotte møte.

Nasjonalforeningen for Folkehelsa deler hvert år ut en demenspris i Buskerud.

Prisen er en honnør til en hverdagshelt. Den går til en som ut over det det vanlige, har vist en ekstra innsats som frivillig. En som er engasjert og inkluderende. Som viser verdighet, håp og respekt for den demente og deres pårørende. Som har engasjert seg i den dementes hverdag og jobber aktivt for å tilegne seg kunnskap om deres sykdom.

Grunnen til at jeg står her nå, er at jeg med glede kan offentliggjøre at:

Årets Demenspris i Buskerud går til Bjørg Andreassen, primus motor for Frivillighetskorpset i Øvre Eiker.

Frivillighetskorpset stiller hver onsdag opp med sang, musikk og dans på Eikertun, til glede for hjemmeboende, deltagere på dagsenteret og beboerne på Eikertun sykehjem.

Hver måned har de også flere tilstelninger utenfor Eikertun.

Bjørg har i en menneskealder viet det meste av sin fritid til frivilligheten, og med Bjørg sine 85 år er det ufattelig mange timer.

Bjørg vi vet du har Kongens Fortjenstmedalje, men vi håper du også vil sette pris på vår takk for din fantastiske frivillige innsats, når vi nå tildeler deg Demensprisen 2024 for Buskerud.

Hver onsdag fylles festsalen på Eikertun opp av hjemmeboende eldre og beboerne på Eikertun i tillegg til et stort frivillighetskorps. I dag var det i tillegg utdeling av Demensprisen 2024.

Del:
Annonse