5. oktober 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Simon Vallentin og Line Lykke Jensen både som sammenlagtvinnere i DSR-sluttrunden og som vinnere av Nordic Rally Championship. (Foto: Morten Dam)

Simon Vallentin og Line Lykke Jensen vant i Stoholm

Det ble seier til Simon Vallentin og dansk/norske Line Lykke Jensen i helgens rallyavslutning i Rally Stoholm. Dette er hennes første seier i et rally og Line, som nå bor i Hokksund sammen med kartleser Torstein Eriksen, er stolt av prestasjonen hun og makkeren fikk til denne helgen.
Annonse

For Vallentin Rallysport har 2024 vært en helt spesiell sesong, blant annet fordi Simon Vallentin, Holbæk, etter årets to første runder av den danske Super Rally-turneringen, valgte å satse på rally i utlandet både nord og sør i Danmark.

Men i helgen avsluttet han og danske Line Lykke Jensen, som bor i Hokksund, sesongen da de kjørte lagets Hyundai i20N Rally2 inn på målstreken som sammenlagtvinnere i siste runde av DSR-turneringen; det midtjyske rally Stoholm. En seier som Line Lykke er spesielt glad for og gjerne skryter av overfor Eikernytt.no.

Annonse

– Et superbra og vel gjennomført arrangement med skiftende, utfordrende og spennende fartsprøver. Jeg har ikke annet enn ros til arrangørene og byen som seriøst støttet rallyet, som var det fjerde som ble kjørt i Stoholm med byens Fritids- og Kultursenter som sentrum, fastslo Simon Vallentin etter å ha kjørt i mål med en ledelse på 1:03,2 minutter foran erkerivalene Kenneth Madsen og Mette Felthaus, Ruds Vedby/Horsens, i Citroën C3 Rally.

Etter å ha vunnet de foregående fem rundene, endte sistnevnte fra Zealands Team Glad Sport som vinnere av det danske Super Rally 2024, men Simon Vallentin og Line Lykke Jensen var absolutt fornøyd med å ha markert seg i sluttspurten av turneringen, som hadde 15 fartsforsøk med en total distanse på 127,47 km.

Simon Vallentin og Line Lykke Jensen hoppet inn i finalen og kapret en sammenlagtseier fra DM-kandidatene. (Foto: Morten Dam)

Vant 10 av 15 prøver
Samarbeidet mellom Simon Vallentin og Line Lykke Jensen, som gikk sitt andre løp sammen i helgen etter å ha blitt nummer to sammenlagt i Rally Larvik i august, fungerte perfekt også denne gangen. For den erfarne co-driveren Line Lykke Jensen var det første gang hun forsøkte å stå øverst på pallen som sammenlagtvinner.

Videre endte duoen ikke bare som sammenlagtvinnere i Rally Stoholm, de endte også som vinnere av Nordic Rally Championship for Rally2-biler med poeng fra to av de fire tellende rundene; den norske og den danske.

– Line er en dyktig co-driver, og det gir en god følelse av ro i bilen. Hun bare leverer, påpekte Simon Vallentin etter at den tradisjonelle champagnefesten ved målrampen var over.

Simon og Line gikk hardt ut og vant de fem første av rallyets 15 fartsetapper. Allerede etter de to første etappene hadde de sikret seg en ledelse på 22,2 sekunder sammenlignet med Kenneth Madsen og Mette Felthaus. Simon og Line vant totalt 10 av testene og var det nest raskeste laget i de resterende testene.

– Bilen gikk uten problemer takket være våre effektive servicefolk, som i stor grad har bidratt til vår suksess i år med en sammenlagtseier, to sammenlagt andreplasser og en femteplass i utlandet i tillegg til en andreplass og nå sammenlagtseier i den danske Super Rally. Det var en perfekt avslutning på 2024-sesongen og en god start på 2025, la Simon Vallentin til, som dedikerte helgens seier til sin far, tidligere rallyfører John Hansen, som døde tidligere i år.

Simon Vallentin har ennå ikke bestemt seg for hva som skal skje den kommende sesongen, men vurderer ulike alternativer.

På målrampen med hele laget Vallentin Rallysport som vinner av Rally Stoholm 2024. (Foto: Morten Dam)
Del:
Annonse