5. oktober 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kathy Lie fra Lier er nominert til første plass på Buskerud SV sin liste foran neste års stortingsvalg. (Foto: Stortinget)

Kathy Lie nominert på topp av Buskerud SV

VALG 2025: Nominasjonskomitéen i Buskerud SV har i dag kommet med sin innstilling til stortingsvalgliste for Buskerud. Der innstiller de stortingsrepresentant Kathy Lie på første plass, med nyvalgt leder av Sosialistisk ungdom, Audun Hammer Hovda på andre plass. Kaja Meløy Yngsdal Hilleren fra Øvre Eiker er på en femteplass.
Annonse

– Vi har lagt vekt på å at lista representerer en bredde i politiske hjertesaker, politisk kompetanse, fylkesgeografi og alder. Det har blitt en relativ «ung» liste og det ser vi på som et tegn på et tydelig engasjement fra en ny generasjon SV-politikere og velgere. Valglista har også representasjon av folk livserfaring og lang politisk erfaring, sier nominasjonskomiteens leder, Tonje Benedikte Kopstad.

Det er delt innstilling på flere av plasseringene. Se under tabellen.

Annonse

Det fullstendige forslag til valgliste er som følger:

PlassNavn på kandidat Fødselsår Lokallag 
1. Kathy Lie 1964 Lier 
2. Audun Hammer Hovda 1999 SU 
3. Sahar Madahian 1976 Drammen 
4. Martin Kvalvik/Njål V G-Johnsen* 1988/1982 Ringerike/Kongsberg 
5. Kaja Meløy Yngsdal Hilleren 2000 Øvre Eiker
6. Njål Vigleik Grene-Johnsen/Martin Kvalvik** 1982/1988 Kongsberg/Ringerike 
7. Ann Kristin Myhre 1986 Hol 
8. Tony Burner 1980 Drammen 
9. Åse Lund 1982 Drammen 
10. Morten Dåsnes 1955 Hole 
11. Vivian K Nednes 2002 SU 
12. Sigve G Fredriksen 2002 SU 
13. Mina Minaie  2004 SU 
14. Kenneth S Bakkemoen 1989 Hole 
15. Gunn Ragnhild Stigen 1974 Gol 
16. Jan Arve Overland 1953 Flesberg 
17. Laila Oliversen Brandsgård 1967 Modum 

Delt innstilling på 4. plass: To av komiteens medlemmer ønsker Martin Kvalvik (Ninnie Bjørnland og Tonje B. Kopstad) og to komitémedlemmer ønsker Njål Vigleik Grene-Johnsen (Gotfred Rygh og Sadi Emeci)

** Delt innstilling på 6. plass: To av komiteens medlemmer ønsker Martin Kvalvik (Gotfred Rygh og Sadi Emeci) og to komitémedlemmer ønsker Njål Vigleik Grene-Johnsen (Ninnie Bjørnland og Tonje B. Kopstad)

Komiteen har bestått av Tonje Benedikte Kopstad (leder), Ninnie Bjørnland, Sadi Emeci og Gotfred Rygh.

Kathy Lie vil ha fire nye år
– Jeg er veldig glad og beæret over å bli innstilt som 1. kandidat til valget neste år. Det er ingen selvfølge. I år har det vært mange gode kandidater som har ønsket seg plass i toppen av lista, sier Kathy Lie som gleder seg over at lista har så mange flinke unge mennesker med. Hun mener det lover svært godt for fremtiden.

– Jeg håper og tror nominasjonskomiteen har sett og verdsatt det arbeidet jeg har gjort de siste tre årene på Stortinget. Nå er det opp til medlemmene våre som skal gi sin stemme på nominasjonsmøtet 9. november. Jeg håper de gir meg fornyet tillit, jeg har fortsatt mye jeg vil gjøre for å redusere forskjellene i samfunnet og for å redusere klimautslipp og ta vare på natur og artsmangfold, sier Kathy Lie i en melding til Eikernytt.no.

SV har kun én representant på Stortinget fra Buskerud.

Del:
Annonse