17. oktober 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Steinberg skole med 180 elever står på kommunens forslag til kuttliste. Nå er det startet en Facebook-aksjon mot nedleggelsen. (Foto: Drammen kommune)

Startet aksjonsgruppe mot nedleggelse av Steinberg skole

Steinberg skole er med på lista over kommunedirektørens forslag til skolekutt. Elevene risikerer å få ny skole og nye klassekamerater allerede neste år. Nå er det startet en egen Facebook-gruppe med navnet «Bevar Steinberg skole. Mandag er det innkalt til hastemøte i gymsalen på skolen.
Annonse

Politikere, FAU-ledere og skoleledere var invitert til informasjonsmøte i Hovedutvalget for Oppvekst og utdanning tirsdag ettermiddag for å få presentert kommunedirektørens forslag til endring i skolestrukturen, melder DRM24.

Grunnlaget for de forslagene til endring som nå blir lagt frem i form av et såkalt høringsnotat, er basert på et tidligere vedtatt kunnskapsgrunnlag. På bakgrunn av dette foreslår kommunen flere skoler nedlagt. Blant dem er Steinberg Skole og beregnet innsparing her er kun fire millioner kroner.

Annonse

Hateinnkalling
Steinberg FAU inviterer altså til hastemøte i gymsalen på Steinberg skole mandag 7. oktober klokken 18.00.

I innkallingen heter det blant annet:
Vi ser et stort behov for at folk engasjerer seg og bidrar i kampen for å bevare Steinberg skole, lokalmiljøet og Steinberg i sin helhet. Meld deg inn i gruppen «Bevar Steinberg Skole» på Facebook og sørg for at informasjon når de som ikke er i sosiale medier.

Vi trenger at du møter på skolen for å bidra i arbeidet fremover. Dette gjelder ALLE på Steinberg, ikke bare du som er foresatt til barn ved skolen. En eventuell nedleggelse av skolen vil gi store konsekvenser for hele Steinberg som samfunn (togstasjonen, idrettsforeningen, boligprisene, næringslivet, aktivitetstilbud, nærmiljøanlegg, m.m.). Vi må mobilere oss og trenger at DU bidrar der du ser at du har kompetanse.

Søndag ettermiddag var det 507 personer som hadde meldt seg inn i gruppen på Facebook som Therese Tybring og Siw Sæterstøen Amundsen står bak.

De har planer om å opprette fire arbeidsgrupper som skal ta seg av de ulike aspektene en eventuell skolenedleggelse har og søker spisskompetanse innen Kunnskapsgrunnlag og høringssvar, Media og kommunikasjon, Skolevei og trafikksikkerhet og ikke minst folk som er gode på lobbyvirksomhet opp mot politikere og andre som har mulighet til å påvirke beslutningsprosessen.

Skolesjef Thomas Larsen Sola vil legge ned seks barneskoler i Drammen. Steinberg skole er én av dem.
(Foto: Alexander Jansen / DRM24)
Del:
Annonse