17. oktober 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Arve Røren fikk oppdraget med å klippe en noe spesiell «snor» i dag da han offisielt åpnet det nye kjøkkenet sammen med Torunn Hansen og Harald Hølen.

Innviet nytt kjøkken takket være store gaver

Arbeidern i Gamle-Hokksund har lenge slitt med et gammelt og upraktisks kjøkken. Men det var inntil i dag. Da kunne nemlig det nye kjøkkenet offisielt innvies med en litt spesiell «snorklipping».
Annonse

Det var virksomhetsleder med ansvar for blant annet frivilligheten, Arve Røren, som hadde fått æren av å klippe «snora» som for anledningen var en lenke med pølser. Og pølser ble det på alle som hadde møtt opp denne dagen sammen med kaffe og kaker.

Arbeidern har den siste tiden gjennomgått en real oppussing og brukerne av huset har sammen med frivilligtroppen som styrer det meste, jobbet dugnad for å komme i mål. Kommunen har på sin side bidratt med å søke om penger samt legge til rette for at alt skulle være mulig. Det kommunale eiendomsselskapet har bidratt med penger til maling, elektriker med mer.

Annonse

Men det er LHL Øvre Eiker og Sparebankstiftelsen DNB som har kommet med de største bidragene som har gjort dette mulig. I tillegg har Coop Prix bidratt. Det er gitt gaver for 260.000 kroner og en hjertestarter fra LHL-laget. Denne og en pengegave på 50.000 ble gitt i forbindelse med at lokallaget valgte å legge ned tidligere i år.

Primus motor for det hele er frivillighetskoordinator Kari Matte Høstvik. Hun takker alle bidragsytere og understreker viktigheten av nytt og hygienisk utstyr ettersom det en mange som serverer mat her og som bruker huset.

Arbeidern er som kjent Frivillighetens Hus, og blir daglig brukt av ulike grupper. I tillegg er det stadig mer kommunal virksomhet her. Det er også noe privat utleie og dette stiller krav til utstyr som blant annet en proff oppvaskmaskin som tar jobben på en brøkdel av tiden opp mot den du og jeg har hjemme på kjøkkenet.

De er også kjøpt inn kjøleskuffer og en spylestasjon for at dette skal bli så profesjonelt og lettvint som mulig for alle brukerne.

I storsalen på Arbeidern har det i mange år vært en klatrevegg. Denne er nå fjernet og scenerommet er malt i sort. Det som gjenstår her nå er å skaffe et nytt sceneteppe og nye gardiner. I tillegg er det et sterkt ønske om å få byttet ut inventaret i form av bord og stoler. Det som er der i dag begynner å bli slitt – for å si det mildt.

Gulvet er også modent for en omgang med slipemaskin og lakk eller utskifting, men det finnes det ikke penger til, ifølge Arve Røren. Han har i likhet med de fleste andre avdelinger i kommunen merket sparekniven til kommunedirektøren.

Her er det topp moderne utstyr og alt er laget i materialer som er lett å holde rene for de mange brukerne av Arbeidern i Gamle-Hokksund.
Del:
Annonse