17. oktober 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Aksel Forberg Gjennestad i 6 A ble i dag kåret til vinneren av tegnekonkurransen og skal være med å dele ut Mangfoldighetsprisen 2024 i morgen. Her sammen med Duli Axhami og Liv Jorun Paw-Bolås.

Aksel vant tegnekonkurranse og skal hedre lokal bedrift

12 år gamle Aksel Forberg Gjennestad i 6 A ved Mjøndalen skole, vant i dag tegnekonkurransen som danner grunnlaget for diplomet til Mangfoldsprisen 2024 som skal deles ut til en bedrift i Drammen i morgen torsdag.
Annonse

De tre sjetteklassene med til sammen rundt 70 elever var i dag samlet for å få vite hvem av dem som hadde vunnet høstens tegnekonkurranse i regi av Nav Drammen og Internasjonale Drammen. Den heldige vinneren var Aksel Forberg Gjennestad i 6 A.

Han får dermed være med på utdelingen til den heldige bedriften som får Drammen kommunes aller første Mangfoldighetspris. Utdelingen skjer i morgen torsdag under jobbmessen som arrangeres på Knutepunkt Strømsø.

Annonse

Trampeklapp for vinneren
Det vanket trampeklapp og mange gratulasjoner til den unge vinneren under utdelingen i dag og det var ingenting som tydet på misunnelse fra de andre elevene som også hadde tegnet sine forslag.

Medlemmene av elevrådene i de tre klassene sammen med vinneren. Foran fra venstre ser vi Jakob, Noah og Julian. Bak fra venstre: Helena, Aksel, Elijah og Arjen. Liv Jorun Paw-Bolås og Duli Axhami jobber som koordinatorer for Internasjonale Drammen gjennom Nav.

Tegningen var av en fotballspiller med en drakt bestående av en lang reke flagg for å vise mangfoldet. Tema for hele konkurransen var «Forskjellighet beriker» og bak det hele står Næringsforeningen for Drammensregionen, Internasjonale Drammen, Nav Drammen og Drammen kommune.

Prisen skal deles ut torsdag og det er ordfører Kjell Arne Hermansen som står for overrekkelsen.

Alle tegningene er her under vurdering på Drammen Museum.

Stolt vinner
Aksel var både kry og stolt av å ha vunnet konkurransen. Men han kunne avsløre at han ikke hadde brukt med en to skoletimer på selve tegningen. Elevene fikk før sommerferien spørsmål om de ville være med og en innføring i hva det hele gikk ut på.

I tillegg til et diplom fikk Aksel også en hengekøye han kunne ta med seg på tur. De andre fikk en fellesgave i form av tre fotballer som klassene kunne bruke og det ble satt pris på. For fotballer er en forbruksvare på en slik skole.

For Aksel sin del blir det en spennende dag i morgen, men om det blir noen flere tegnekonkurranser, er han ikke sikker på. – Jeg pleier ikke tegne så veldig mye, kunne han avsløre overfor Eikernytt.no.

Her har juryen kommet fram til vinneren. I begrunnelsen heter det: Den som har laget vinnertegningen har løst oppgaven godt. Fotballspilleren har blitt et symbol på en lagspiller, ikke bare på fotballbanen, men som menneske. Vi har alle ulike og sammensatte historier. Våre familier og våre historier har formet oss og ingen er like. Det er når vi setter til side vårt ego og spiller på lag at vi er gode. (Skrevet av Hilde Julsrud ved Drammen Museum) På bildet ser vi Hilde Julsrud (t.v.) og Maria Lanke.

Del:
Annonse