17. oktober 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Chandima Abeyrathne fra Sri Lanka tar undervisningen delvis på norsk og engelsk. Her får noen av eleven i 7. klasse innføring i bordtennis sammen med Willy Skaret.

Veteranbusser elever til idrettshallene for økt interesse

Elevene i 7. klasse ved Hokksund Barneskole fikk en litt annerledes skoledag i dag. En veteranbuss fra 1963 hentet elevene og kjørte dem til Loesmoen. Målet er å få flere unge interessert i turning og bordtennis.
Annonse

Samtlige elever ved Hokksund Barneskole får denne høsten tilbud om å bli bedre kjent med turn- og bordtennismiljøet i hallene på Loesmoen. I dag var det en gruppe av de yngste elevene og klasse 7A som fikk prøve seg på ulike apparater i turnhallen, samt innføring i bordtennis som spill – både teori og gjennom praktiske øvelser.

Det var en annerledes skoledag som så ut til å falle i smak hos elevene. I hvert fall var det ikke noe å si noe på innsatsen i turnhallen der elevene fikk prøve seg gjennom en rekke ulike hindre og øvelser.

Annonse

I bordtennishallen var det veteranen Willy Skaret og innleid trener Chandima Abeyrathne fra Sri Lanka som stor for treningen. Sistnevnte er leid inn fra en Oslo-klubb og har laget et skreddersydd undervisningsopplegg for de ulike aldersgruppene på skolen.

Her blir elevene fra 7A tatt imot av Willy Skaret før turen går til Loesmoen.

– Vi trenger flere unge i klubben vår da gjennomsnittsalderen begynner å bli høy. Det samme gjelder for Hokksund Turnforening. Derfor har vi i samarbeid startet dette opplegget som skal gi en innføring i turn og bordtennis til samtlige elever ved barneskolen, sier Willy Skaret.

Målet er å få flere medlemmer i yngre årsklasser og på den måten vise de unge elevene hvilke tilbud som finnes på Loesmoen. Nå får ikke 7. klassen som var på besøk i dag noen glede av den nye barneskolen som ligger vegg i vegg med hallene, men fra neste skoleår vil elevene kunne gå fra skolen og over plassen for å delta i de ulike tilbudene her.

Bordtennisklubben har i dag 70 medlemmer og målet er ifølge Skaret 120 i løpet av de kommende to årene.

I turnhallen ble det hinderløype med ulike innslag. Å forsere hoppegropa er i hvert fall ikke lett, var det mange som fant ut i dag.
Det er heller ikke lett å balansere på bom – i hvert fall ikke når oppgaven først var for lengst for så å gå baklengs.
Samtlige elever skal få tilbud om å bli kjørt i denne bussen fra 1963 til og fra Loesmoen – i dag med Øystein Tangen som sjåfør. Ikke alle elevene var sikre på dette var trygt, men det fikk de forsikringer om.
Del:
Annonse