17. oktober 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Marthe Hennum Lie fra Krokstadelva lanserer nå leveringstjenesten Wolt i Eiker-bygdene og søker samtidig flere samarbeidspartnere og sjåfører.

Wolt lanseres i Eiker – Marthe fra Krokstadelva gleder seg

Leveringstjenesten Wolt starter i midten av oktober med lynrask levering fra lokale butikker og restauranter i Eiker. Tjenesten, som allerede er tilgjengelig i Drammen, vil dekke hele området fra Buskerud Storsenter til Hokksund og til Vestfossen.
Annonse

Wolt samarbeider med lokale restauranter og butikker for å tilby rask og effektiv hjemmelevering. Kunder kan enkelt bestille gjennom Wolts brukervennlige app eller på wolt.com, og på bare 30-40 minutter vil varene eller maten bli levert på døren av blåkledde budpartnere, melder selskapet i en pressemelding.

Eiker blir den tredje lokasjonen i Buskerud på Wolts stadig voksende Norgeskart. Tjenesten er fra før av tilgjengelig i både Drammen og Kongsberg.

Annonse

– Eiker har vært på planen vår en god stund, og vi jobber nå med å få med rundt 20 lokale restauranter. For meg som er født og oppvokst i Krokstadelva gleder jeg meg litt ekstra til å kunne lansere tjenesten der. Du skal ikke se bort fra at neste søndagsmiddag med «fadern» blir levert av Wolt. Allerede nå har vi med favoritter som Galaxy Grill, Chili Masala, Jafs og Indian Kitchen & Bar, og vi holder på å gjøre avtaler med flere. I tillegg til restaurantmat vil kundene kunne få levert blomster fra Opdahl Blomster, forteller Marthe Hennum Lie.

Hun er født Sand-Hansen, og er nå kommersiell medarbeider i Wolt Norge og opprinnelig fra Krokstadelva.

Wolt vil levere til hele Eiker, inkludert Krokstadelva, Mjøndalen, Vestfossen og Hokksund. For øyeblikket pågår rekrutteringen av lokale budpartnere som kan levere med bil, motorsykkel eller sykkel.

– På grunn av avstandene vil bil sannsynligvis være det mest aktuelle i Eiker. Målet vårt er å ha rundt 20 lokale budpartnere klare før lansering, slik at vi kan tilby en stabil og pålitelig tjeneste. Våre budpartnere vil også ha muligheten til å levere i både Drammen og Eiker, sier Hennum Lie.

Wolt skal dekke gamle Nedre Eiker og deler av Øvre Eiker med hjemmelevering. I første rekke er det mat som blir tilbudt fra områdets lokale restauranter og salgssteder.

Fra flyfrakt til kvikklevering
Mange i Eiker kjenner allerede til Wolt fra Drammen eller andre byer, og både restauranter og innbyggere gleder seg til å få litt storbyfølelse på hjemmebane. En av dem som ser frem til lanseringen, er Thomas Lone fra Krokstadelva Lone, som er fraktsjef i Widerøe, og er

lidenskapelig opptatt av logistikk og frakt.

– Det er utrolig spennende at Wolt nå kommer hit. Selv om dette er en litt annen type frakt enn det jeg jobber med til daglig, er prinsippene de samme: produktene skal raskt og trygt frem, med høy kvalitet og topp brukeropplevelse. Jeg har brukt Wolt i andre byer, og det er noe jeg har ventet på her i området. Det er mange gode spisesteder her, og nå kan jeg få maten levert på døren når det passer meg. Uten Wolt hadde det nok ofte blitt en kjip frossenpizza de dagene jeg ikke har tid eller energi til å lage middag, så dette er også en stor fordel for de lokale restaurantene, sier Lone.

Erfaringene fra de over 50 stedene i Norge hvor Wolt allerede har lansert, viser at restauranter som tilbyr hjemmelevering, ser en markant økning i omsetning og bedre lønnsomhet.

– De fleste restaurantene vi samarbeider med har aldri tilbudt hjemmelevering før, så dette åpner for nye kundegrupper og store muligheter for økt salg. Samtidig ser vi at hjemmelevering i liten grad påvirker antall restaurantbesøk. Å spise ute med venner er en helt annen opplevelse enn å få maten levert hjem. Det meste av salget via Wolt er faktisk nysalg, noe som betyr økt inntekt for restaurantene uten behov for å ansette flere eller utvide driften. Dette gir restaurantene mulighet til å utnytte eksisterende ressurser bedre og bli kjent med nye kunder, avslutter Hennum Lie.

Del:
Annonse