17. oktober 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ordfører Kjell Arne Hermansen og varaordfører Ulf Erik Knudsen skal gå med bøsse, og oppfordrer flere innbyggere til å gjøre det samme. (Foto: Drammen kommune)

Trenger flere folk til søndagens TV-aksjon

Både Drammen og Øvre Eiker trenger flere folk i forbindelse med kommende søndags TV-aksjon til inntekt for Barnekreftforeningen.
Annonse

Det trengs flere bøssebærere i kommunen vår! Det skriver ordfører Kjell Arne Hermansen og varaordfører Ulf Erik Knudsen på kommunens facebooksider og oppfordrer alle som kan til å stille opp.

– På søndag kan du gå tur og samtidig støtte Barnekreftforeningen gjennom TV-aksjonen. Det er et stort behov for bøssebærere, og vi ønsker at så mange som mulig nå går inn på tvaksjonen.no og melder seg, sier Knudsen og Hermansen.

Annonse

Trenger sjåfører i Øvre Eiker
Aksjonsleder i Øvre Eiker, Kari Mette Høstvik, sier til Eikernytt.no at de i første rekke trenger flere sjåfører til å kjøre rundt med bøssebærerne i kommunen. Men hun understreker at alle er velkomne til å stille opp for denne TV-aksjonen.

Oppmøtesteder i Øvre Eiker er Folkets Hus i Vestfossen, kulturhuset i Skotselv, biblioteket på Darbu, gymsalen på Ormåsen og i festsalen på rådhuset. Oppmøtetid er kl. 15.00 og utover.

Kari Mette Høstvik sier også at det viktigste er at de som kommer på døra blir møtt med en hyggelig tone.

Sammen for små helter
Pengene fra årets aksjon går til Barnekreftforeningen som skal etablere familiehus ved universitetssykehusene i Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo. Her kan barn med alvorlig sykdom og familien deres bo sammen mens barnet får behandling.

Meld deg som bøssebærer du også på www.tvaksjonen.no

Barnekreft i Norge i dag
214 barn og unge i Norge fikk kreft i 2023. Antallet har holdt seg stabilt de siste årene.

Det finnes mange ulike barnekreftformer, som krever forskjellige behandlingsmetoder. Fordi hver diagnose er sjelden, er internasjonalt samarbeid helt nødvendig. Ved å utveksle kunnskap og erfaringer over landegrensene, kan vi gjøre fremskritt innen behandling, og komme nærmere målet om å bekjempe barnekreft, skriver foreningen på sine nettsider.

Barnekreftforeningen får inntektene av årets TV-aksjon og burde engasjere et stort antall personer førstkommende søndag. (Illustrasjon)

Forskning nytter
På 1960-tallet var det få som overlevde barnekreft. I dag overlever fire av fem. I Norge samarbeider landets ulike behandlingsinstitusjoner tett om behandling av barnekreft.

Barnekreftforeningen gir årlig øremerkede midler til forskning på kreft hos barn. Blant annet ble Den nasjonale barnekreftbiobanken opprettet med forskningsmidler fra Barnekreftforeningen i 2017. Barnekreftbiobanken har som hovedmål å bedre diagnostikk, behandling og oppfølging av barn med kreft. Arbeidet som gjøres der er en forutsetning for en rekke norske forskningsprosjekter, men også for norsk deltakelse i internasjonale studier. 

Årets TV-aksjon
Med midlene fra årets TV-aksjon skal Barnekreftforeningen etablere familiehus ved universitetssykehusene i Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo. Her kan barn med alvorlig sykdom og familien deres bo sammen mens barnet er under behandling. Slik blir søsken også ivaretatt, og familien kan skape gode stunder i en vond tid.

Familien får mulighet til å skape et hjem hjemmefra. De kan støtte hverandre gjennom livets vondeste periode og få etterlengtede pauser fra sykehusets alvorstunge korridorer.

Søndag 20. oktober går vi sammen for små helter.

Del:
Annonse