22. oktober 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Alina, Susanne og Astrid er sentrale skuespillere i dette stykket - «En julefortelling».

Røren Barne- og Ungdomsteater med ny forestilling

I snart 30 år har Røren Barne- og Ungdomsteater holdt på tradisjonen med forestilling hver høst. Rundt 25 barn og ungdommer fra hele Eiker er nå snart klare for en ny runde. Og i år blir det i tillegg god gammeldags julestemning når premieren går av stabelen lørdag 2. november i teatersalen ved Røren skole.
Annonse

«En julefortelling» er klassikeren av Charles Dickens, med den velkjente historien om den gjerrige og gretne Ebenezer Scrooge og hens avsky for julefeiringen. Kvelden lover en viss forvandling av selv de bitreste gamle menn, og julens ånder spiller en avgjørende rolle.

Her blir det garantert spenning og en opplevelsesrik teaterkveld for hele familien. Og selv om «En julefortelling» er et gammelt stykke, så er ikke innholdet mindre relevant i våre nyere og urolige tider, nemlig at det er utrolig viktig hvordan vi møter menneskene rundt oss.

Annonse

De siste ukene før premieren er det alltid litt hektisk når gymsalen på Røren forvandles til teater. Både helger og kveldene er beslaglagt for den siste intense innspurten før premieren, og nervøsiteten stiger ikke bare for skuespillerne, men også hos de mange involverte foresatte. Spente barn og ungdommer pugger replikker og scenografi, mens noen drevne voksne tar siste finish på kostymer og kulisser, samler sammen rekvisittene og tester lys og lyd. 

Anders Rønneberg har vært instruktør også denne sesongen og har hatt ansvar for regi og koreografi for en stor gjeng skuespillere i alle aldre fra 8 til 18.

Astrid spiller også et fattig barn i «En Julefortelling» sammen med Hans Christian (HC).

Det er i alt seks forestillinger fra premieren på lørdag 2. november til og med søndag 10. november, med daglige oppsetninger i helga (kl. 14) og to under uken (mandag og torsdag kl. 18). Forestillingen passer for voksne og skolebarn, og lover en kveld fylt med spenning, varme og ikke minst julestemning.

Billettene selges på rorenteater.no og her og på facebooksiden deres finner du oppdateringer rundt teateret og forestillingen, presentasjon av skuespillerne og litt innblikk i prøvene og forberedelsene

Om Røren Barne- og Ungdomsteater
I snart 30 år har Røren Barne og Ungdomsteater (RBUT) gitt et tilbud til små og store talenter i Eiker innen sang, drama og dans. En Snehvit forestilling i 1995 var starten på teateret, som er foreldredrevet og avhengig av mange dugnadstimer bak hver oppsetning. Kostymer skal sys, scener og kulisser snekres, rekvisitter samles, skuespiller sminkes, lyd og lys styres – og store og små skuespillere passes på før, under og etter forestillinger.

Teateret har også mange gode lokale sponsorer og støttespillere i nærmiljøet: Blant annet har Sparebanken Øst gjennom sitt program for samfunnsutbytte støttet Røren Barne- og Ungdomsteater i flere år slik at unge talenter kan samle viktige erfaringer på scenen.

Scrooge spilles av Solveig og det hele regisseres av instruktør Anders Rønneberg.
Del:
Annonse