22. oktober 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fra feiringen av Bingen kapells 100-års dag søndag. (Foto: Privat)

Bingen: Samlet til festgudstjeneste for 100-åring

Annonse

Biskop Jan Otto Myrseth holdt en preken denne dagen preget av både alvor og humør. Der samhold og omtanke stod sentralt, kunne han også vise til sin aller første tid som prest i Flesberg, med flere turer over skogen og mange gode opplevelser.

Han kunne også fortelle at bingsingene holder godt om kirken sin. Før kirken ble bygget i 1924 var det Nykirke og Bakke, og til og med Haug som var kirkestedet. Det ble sagt at bingsingene hadde hester med sko i sølv og de ringte ikke med klokkene i Haug før bingsingene var på toppen av møllebakken.

Annonse

I 1924 kom altså kirken og Bingen Kvinneforening har holdt orden der oppe i 100 år.

Videre kunne både sogneprest og tidligere sogneprest Svein Ludvig larsen fortelle om 100 år med rikt kirkeliv og en kirke full av liv.

Ordførerne holdt også tale og hilste forsamlingen til lykke. Ordfører Adrian Tollefsen kunne sågar overrekke en pengegave til 100-åringen på 10.000 kroner slik tradisjonen er når ordfører er invitert til 100-års jubileum.

Tollefsen talte videre om kirkens betydning, hvordan den har holdt oss sammen i 100 år og vil gjøre det i 100 til.

Bingen Kvinneforening
Bingen Kvinneforening kunne som en av de eldste foreningene i bygda feire 100-års jubileum i 2011.

Det var i 1908 noen kvinner møtte opp på Sønju skole for å danne en forening. Formålet var å få reist et kapell i bygda. Etter 16 års virke startet byggingen av kapellet. Bygdefolket bidro med tømmer og dugnadstimer.

Gjennom årene har den aktive foreningen samlet inn betydelige summer som er gått til vedlikehold og utsmykning av Bingen kapell. Andre lag og foreninger har og blitt tilgodesett fra foreningens kasse.

Bingen kapell i flomlys vinterstid. (Foto: Dagfinn Kolberg)

Del:
Annonse