22. oktober 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Høsten kan være skummel og det blir ikke bedre når Temte Gård og Bygdesamling inviterer til skumle mysterier og opplevelser. (Foto: Pexels)

Mystikk, mysterier og krimgåte på Temte Gård

Høsten – og særlig oktober - er tiden for skumle opplevelser. Så - vil du oppleve litt uhygge, og prøve deg på å løse en spennende krimgåte er Temte Gård og Bygdesamling muligheten der det ligger et uløst mysterium og venter på deg.
Annonse

Bygdesamlingen på Horgen inviterer til den uhyggelige kulturkvelden «Mystikk og mysterier på Eiker» torsdag 24. oktober kl. 18.30 med utgangspunkt i sagn, eventyr og mytiske fortellinger om drap, hekseprosesser, huldra og gjengangere.

Mangt og mye har hendt opp gjennom årene – som de fleste nok ikke kjenner til. Her blir det mye grøss og gru ved Gjermund Glittfjell og Reidar Andresen. Tør du komme?

Annonse

Hoenskatten
Har du hørt om Hoenskatten – den fantastiske gullsamlingen som ble funnet på et jorde i Øvre Eiker i 1834?

Lørdag 26. oktober kl. 16.00 fortsettes det med mystikk og mysterier på Bygdesamlingen.

Det inviteres til Åpen Gård med Familiearrangement hvor du kan oppleve gården med dens hemmeligheter – og løse krimgåten om Hoenskatten.

Dette er spennende for folk i alle aldre, og det er premiering til de barna som løser gåten.

Gresskaransikt hører også høsten til, og du kan også bli med på gresskarskjæring.

Arrangementet er gratis og det er kafé med skumle kaker.

Hoenskatten er en av de største gullskattene fra vikingetiden som er funnet i Norge. Den ble funnet på et jorde i Øvre Eiker og fascinerer den dag i dag.
Del:
Annonse