24. oktober 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Theodor (t.v.) og Birk hjalp ordfører Adrian Tollefsen med snorklippingen på dagens åpning av meråpent bibliotek i Skotselv.

Nå kan du bruke biblioteket i Skotselv «halve døgnet»

Har du lånekort og har signert på en avtale, kan du nå bruke biblioteket i Skotselv neste hele døgnet. Det er nemlig blitt et såkalt «meråpent» bibliotek fra og med i dag med høytidelig åpning og snorklipping av ordfører Adrian Tollefsen.
Annonse

Ifølge ordføreren har det vært bibliotek i Skotselv siden 1909, men etter hvert med redusert åpningstid og de siste årene med åpent to dager i uka. Nå blir det en stor forandring på dette i og med konseptet «meråpent».

Men du må altså ha et lånekort som må oppgraderes til et nøkkelkort og du må skrive under på en avtale om at du i prinsippet skal oppføre deg skikkelig mens du er inne i bygget. Og nettopp det har vist seg å ikke være noe problem, verken i Hokksund eller på Darbu hvor de har hatt tilsvarende ordning i flere år nå.

Annonse

– Vi hadde ett tilfelle der en gutt stjal en Playstation i Hokksund, men da han skjønte at vi hadde han på videoovervåkingen, kom han tilbake med boksen som en angrende synder, sier biblioteksjef Geir Karlsen.

Han legger til at de ikke har hatt noen alvorlige problemer med å slippe folk inn mellom 07.00 og 23.00 alle dager gjennom uken. Nå håper han at folk i Skotselv vil bruke lokalene mer – ikke bare til å låne bøker, men også til mindre møter eller hobbyaktiviteter.

Her kan du bruke lånekortet eller mobilen din for å låse deg inn på biblioteket i Skotselv forteller Geirr Karlsen, Åsa Ringborg og Lene Myrvold Velle.

Hokksund begynte med meråpent bibliotek allerede i 2018 og på Darbu åpnet de samme tilbud året etter. Biblioteksjefen og ansvarlig for arrangementer og kommunikasjon, Lene M. Velle, synes derfor det er på tide at Skotselv også fikk dette tilbudet. Det samme sier hun som til daglig jobber på biblioteket, Åsa Ringborg.

Sikkerheten ivaretatt
Biblioteket skal ikke bare være tilgjengelig, men også sikkert å bruke for alle. Derfor blir det tatt bilde av deg når du låser deg inn og det er videoovervåking av lokalet. Dersom det skulle skje noe, som eksempelvis tyveri eller hærverk, er vanskelig å unngå å bli tatt.

Musikk og snorklipping
Theodor og Birk er to elever ved Øvre Eiker Kulturskole på henholdsvis ni og 11 år. De har spilt kornett i bare to år, og i dag fikk de sin første opptreden i anledningen den offisielle åpningen av det nye tilbudet.

At de skulle spille for selveste ordføreren gjorde det hele mer spennende, men jobben greide de med glans.

De to guttene hjalp også til når ordføreren skulle klippe den berømte snora for å markere åpningen. Han hilste tilbudet velkommen – ikke bare for at folk i Eiker skulle kunne låne flere bøker eller andre medier, men også ha et møtested.

– Enten du går tom for lesestoff eller vil ha et møte i strikkeklubben er det muligheter her. Eller om du vil ha en stille stund til ettertanke. Biblioteket blir med dette nesten som et ekstra rom i huset ditt – et rom som alltid er der for deg, sa Adrian Tollefsen.

Skotselv bibliotek er det siste som nå har fått «meråpent» tilbud der alle som registrerer seg kan låse seg inn mellom 07.00 og 23.00 alle dager. Her kan du låne bøker eller ha et møte om du ønsker det. Tilbudet gjelder for alle med kort fra Øvre Eiker.
Del:
Annonse