24. oktober 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Senterpartiets kommunestyregruppe står bak dette leserinnlegget. (Foto: Privat)

Svar til Sveaas fra SP: Tåkeprat fra Høyre om skolestruktur i Øvre Eiker

MENINGER: Fellesgruppeleder for posisjonen, Hans Kristian Sveaas, gjør det han kan for å tåkelegge hva Høyre og flertallspartiene mener om skolestrukturen i Øvre Eiker. Det er synd, for det gjør at det er åpenbart at de ser for seg å vurdere skolenedleggelser.
Annonse

For Senterpartiet er svaret på det enkelt. Legger vi ned noen av våre skoler, svikter vi lokalsamfunnene våre, uavhengig om det er Røren eller Fiskum vi snakker om.

Senterpartiet er fullstendig klar over den krevende økonomiske situasjonen Øvre Eiker og mange andre kommuner står i for tida. Sjølsagt bruker vi også tid på å påvirke våre der inne. Så har det da også allerede kommet signaler på at det vil komme mer penger, i første omgang for å kompensere for sviktende skatteinntekter og merforbruk i kommunene i 2024.

Annonse

Det er bra. Så må det også komme mer penger for neste år.

Nei, Sveaas, Senterpartiet har ikke vært med på å åpne for at skolestrukturen skal endres. I kommunestyret 30. oktober skal vi derimot behandle nettopp dette spørsmålet. Vi har nå fått en sak som gir oss kunnskapsgrunnlag rundt befolkningsprognoser, elevtall, kapasitet og kostnader. Kunnskapsgrunnlaget viser sågar at vi, i motsetning til mange andre kommuner, vil ha vekst i antall barn i barnehage- og skolealder de neste årene. Kapasiteten og skolene trengs.

Da saken nylig ble behandlet i formannskapet, stemte Høyre og flertallspartiene for følgende innstilling til kommunestyremøtet 30. oktober: «I det videre arbeidet legges det til grunn, at det også er mulig å vurdere gjeldende skolestruktur, både for barne- og ungdomsskolene. Dette innebærer at det ikke er gitt at alle barneskoler kan bestå som i dag».

Dette betyr sjølsagt en blankofullmakt til administrasjonen til å legge frem forslag på å legge ned skoler, kun få år etter at kommunestyret vedtok at vi skulle opprettholde dagens skolestruktur. Dette vil nå skape masse usikkerhet og bråk i lokalsamfunna våre.

Vi kommer til å tydeliggjøre vårt standpunkt ytterligere i behandlingen i kommunestyret. Skolestruktur skal ikke vurderes i det videre omstillingsarbeidet. Vi har nok av andre tiltak vi skal jobbe med for å sikre en bedre økonomi.

Magnus Weggesrud på vegne av
Senterpartiets kommunestyregruppe

Del:
Annonse