Dersom den har vært avregistrert er det to ting som er viktig å huske på, og begge må utføres før du har lov til å ta kjøretøyet i bruk igjen. Det må bestilles ny ansvarsforsikring, og for at den skal være gyldig må du aktivere påregistrering hos Statens Vegvesen.
– Mange glemmer det siste og kjører rundt uforsikret uten å være klar over det. Da må du dekke alt selv dersom det oppstår skader ved uhell eller ulykker – og det kan koste millioner av kroner, sier Borge.
Bare i 2024 registrerte Tryg Forsikring nesten 3.000 skadesaker på bobil, og flere av dem er knyttet til fuktskader.
– Det er ofte de dyreste skadene knyttet til bobil. Et tips nå i sesongstarten er å gjennomføre en årlig fukttest. Den skal gjennomføres én gang hvert forsikringsår, og hvis det slurves med dette kan det i verste fall føre til reduksjon i skadeoppgjøret, sier Borge.
I fjor registrerte forsikringsbransjen nesten 320.000 glasskader, noe som er ny rekord. Det er en utfordring også for bobileiere.
– Sett bort fra eneulykker er glasskader de mest vanlige bobilskadene vi får inn, og bare i 2023 hadde vi omtrent 700 av dem. Vi anbefaler alle å holde god avstand til kjøretøyet foran – spesielt bak lastebiler og anleggskjøretøy.
Sjekk campingvognen
Også eiere av campingvogner må forberede seg på sesongstart.
– De trenger ikke å tenke på ansvarsforsikring, men burde sjekke at det tekniske er i orden. Spesielt dekk, bremser, blinklys og tilkoblinger er viktig å kontrollere, sier Borge.
FLERE SAKER
Økte bilkostnader: Bilister må låne penger for å betale
Unngå trafikkulykker i påsken med viktige kjørevettregler
Venter du på en pakke? Posten advarer mot nytt svindelforsøk