– Det er positivt at stadig flere bedrifter blir med på denne ordningen – både for miljøet selvsagt, men også for deres egen del. Noen virksomheter opplever nå å bli utelukket fra anbudsprosesser fordi de ikke er miljøfyrtårnsertifisert, sa ordfører Knut Kvale under overrekkelsen i formiddag.
Sertifiseringen innebærer at bedriften jobber med å redusere miljøbelastningen og omstiller seg til å bli grønnere. Kravene varierer etter hva slags virksomhet det er snakk om.
Ettersom tidligere Funnemark og nå Toyota Buskerud har vært sertifisert etter ISO 14001-standarden siden 2009, har det ikke vært nødvendig med de mest radikale endringene for å komme innunder Miljøfyrtårnets krav.
Men de har blitt bedre på kildesortering av avfall og gjenvinnbare materialer som plast, papir og ikke minst metaller. Bare det å sortere stål fra aluminium gjorde mye på prisen de fikk for metallene.
Det var Vibeke Smith og daglig leder Jørn Moen som mottok skilt og plakett på vegne av bedriften. Plaketten blir dermed det synlige bevist på at de forplikter seg til å ta miljøspørsmål på alvor.
Foruten bedre kildesortering, er det nå innført elbilkjøring når de skal på tur i firmaets tjeneste. Det er videre laget bedre systemer for alt de bruker og kaster. Nyansatte blir spesielt kurset i håndtering av miljøspørsmål og konsernet har startet retur og gjenbruk av emballasje for å spare både miljø og penger.
Det er også investert i en ny papp-presse som skal installeres til uka. Denne vil spare bedriften for mye transport av returpapir og derved kostnader.
FLERE SAKER
Få julestemning med « Fjøsnisser i juleknipe» på Portåsen
Hyggelig julegrantenning på Rådhuset i Hokksund
Gøy og lærerikt på svømmekurs med ØESK