24. oktober 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

En Smilende Eli M. Odland på vei ut av kultursalen for siste gang. (Alle foto: Tor Kenneth Talmo)

En epoke i det eikerske musikklivet er over

Tiden med Eli Molaug Omdal som slagverkslærer i Øvre Eiker kulturskole er over. Det er 21 år siden hun startet. Tilbake til tiden da administrasjonen lå i Krokstadelva. Og den ble rundet av på typisk Eli vis sist søndag. Barn og eldre i skjønn forening.
Annonse

Uansett bakgrunn, forutsetninger og ambisjoner så skal kulturskolen være et godt sted å komme til. Og et godt sted å være. Eli og kulturskolen rundet av med FOLK!2024.

Elis mantra har vært og er at «ALLE SKAL MED»
Det skal være plass til alle i kulturskolen, uansett bakgrunn, forutsetninger og ambisjoner så skal kulturskolen være et godt sted å komme til. Og et godt sted å være.

Annonse

De eldste elevene har spilt sammen med de yngre og det har skapt gode forutsetninger for læring og et sosialt godt fellesskap.

En av mine venner sier i en kommentar: «Eli fortjener tusenvis av blomsterbuketter for den innsatsen hun har lagt ned i alle ungene og ungdommene i løpet av disse årene. Tusen takk!

Dans er en viktig del av FOLK!-prosjektet.

Litt personlig, så synes jeg det er synd nå som min eldste skal begynne å få undervisning at han ikke får oppleve Odland-stormen av god energi og teknisk finesse».

Eli har vært veldig god til å gi tilpasset opplæring og dermed også gode mestringsopplevelser for alle. Undervisningsmetodikken har vært særs inkluderende og alle har fått være med på fellesnumre og da mener jeg alle.

Viktigst har vært å «spela» mest mulig, for å si det på Elis dialekt. – Dette gir elevene opplevelse av fremgang og mestring. Denne undervisningsmetodikken har ført til at flere har gått videre til høyere utdanning innen slagverk. Men kanskje det viktigste, den har frambragt mengder av slagverkere som trives med sin musikk uansett musikalsk ståsted og ambisjoner.

Eiker Spellemannslag har vært med i prosjektet hele veien.

Sjefen på kulturskolen, Åsmund Tvinnereim, sier at for kollegiet i kulturskolen har Eli vært veldig viktig – med masse positivitet, kreativitet og mange initiativ til nye og spennende prosjekter.

– De siste årene har FOLK!-prosjektet blitt et flott integrerings-prosjekt som vi er veldig stolte av, sier han videre.

Spelemannslaget, familiesenteret og Eli har samarbeidet om dette flotte prosjektet. Det fine er at vi håper å kunne fortsette med FOLK! også i fremtiden. Praten rundt FOLK-prosjektet avslutter skolens rektor med: «Det vil bli søkt om penger til nye FOLK!-prosjekt og er vi heldig ser vi Eli igjen her i Øvre Eiker».

Eli sier takk for kvelden og takk for nå.

Alt har som kjent en ende og Eli og kulturskolens veier skilles nå. Hun synes selv det er litt trist og vemodig. Hun sier også at det har blitt litt grining blant «gammel og ung» i det siste. Ferden går nå videre til jobb i Groruddalen. Eli, som bor på Stovner og er småbarnsmor, sparer da minst tre timer reisetid hver dag. Så det går fint å skjønne avgjørelsen, selv om mange synes det er trist og leit.

I fjor høst arrangerte Eli i samarbeid med andre kollegaer sannsynligvis Norges største slagverksfestival i Asker.

Hun har stått bak en mengde prosjekter og konserter opp gjennom åra i samarbeid med andre kulturskoler, korps og skoler.

Samspill er en viktig ingrediens i FOLK!-prosjektet.

Selv har jeg hatt mange flotte opplevelser med kulturskolen. Jeg kunne nevnt mange. Men min desidert største og særeste opplevelse var da en gjeng fra slagverksavdelingen kom marsjerende taktfast mot stasjonsbygningen i Hokksund, hvor jeg ventet på tog, og ga meg en unik opplevelse da de holdt «POP-UP»-konsert på sykkelstativene. Jeg glemmer det aldri!

Også deler av fiolingjengen ved kulturskolen deltok på søndagens konsert.

Del:
Annonse