19. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Sine Frødin og Stein Strand er som vanlig konferansierer under årets by- og laksefestival i Hokksund.

I morgen braker det løs med By- og Laksefestival i Hokksund

Allerede i morgen torsdag braker det løs med By- og Laksefestival i Hokksund. Det hele starter med «Allsang på Sanden» og derfra går det slag i slag før den beste bydelen skal kåres på lørdag kveld. Men et par lag sliter med å skaffe nok folk.
Annonse

Hokksund er som kjent delt inn i seks bydeler og det er ikke alle som har like lett for å skaffe nok folk til alle øvelsene lørdag. Det gjelder oransje lag som representerer Horne, Fiskebru, Voldstadveien, Eikersenteret, Langebru, Chr. IVs gate og Frognes, og rødt lag som består av folk i sentrum vest.

De kan trenge påfyll av unge og gamle som tør vise seg fram foran kanskje flere tusen publikummere i Stryken ved Hokksund Camping og ute på elva – alt innenfor gode HMS-regler og krav. Det burde være en ære å få representere sin bydel, mener laglederne.

Annonse

I går var det siste samling med lagledere og arrangementskomiteen før årets store folkefest i Hokksund. Det er i år 17. gangen by- og laksefestivalen arrangeres. Kun to ganger har den blitt avlyst – én gang på grunn av korona og i fjor da ekstreme nedbørsmengder satte en effektiv stopper for arrangementet.

Også i år er det mye vann i Drammenselva og det gjør at det ikke er mulig å padle over til vestsiden for så å runde et flagg her slik det har vært tidligere. Derfor blir det lagt ut en bøye i evla som alle lagene må padle rundt for så å padle nedover til målgang inne i havnebassenget på campingplassen.

Faste programledere
Sine Frødin og Stein A. Strand er som vanlig de holder showet i gang – både med konkurransene, som starter med stokkesaging foran rådhuset, og til det hele avgjøres med korslaget på kvelden.

De har i lang tid forberedt seg og lagt ned utallige timer på undersøkelse, hente gamle avisartikler og videoklipp – blant annet fra Eikernytt.no for så å skrive manus og deltakerlister.

Kjente øvelser
De aller fleste øvelsene er kjent fra før – fra kjærringtrilling til rappellering ned fra brua. Men det er altså et spenningsmoment om alle lagene greier å stille med fullt mannskap.

Fullt blir det i hvert fall på Sanden under Allsang på Sanden. Her stiller folk tidlig opp for å skaffe seg de beste plassene kombinert med et måltid og noe godt i glasset. Det er som vanlig Hokksund Mannskor og «4 glade lakser» som står for sang og underholdning sammen med lokale solister.

Tøffeste bedrift
Fredag er det duket for konkurransen om å bli Hokksunds tøffeste bedrift. I fjor var det OSO som vant med ett sekunds margin over Arnesen. I år stiller ikke OSO lag og de sender derfor stafettpinnen videre til nettopp Arnesen – for å legge litt press på den bedriften. Det er totalt 14 bedrifter som er påmeldt i år og vinneren kåres i havnebassenget på Hokksund Camping fredag kveld.

Korslaget med fellesnummer
En av de mest populære «øvelsene» er Det lokale korslaget. Dette engasjerer og trekker mye folk – ikke minst til scenen i Skriverparken. I år er det musikalske temaet musikaler og her er det mye å ta av.

I år er det i tillegg et fellesnummer der alle vel 70 sangere skal opp på scenen samtidig. Det blir trangt, men programleder og festivalsjef, Stein Strand, regner med at det skal gå greit. Øvelsene på fellesnummeret tyder i hvert fall på at det skal bli skikkelig trøkk her.

Nytt er også at to unge jenter skal lære publikum den nye «Hokksund-dansen» med tittel «Dans – dans – dans». Om eikværingene får inn trinnene gjenstår å se.

Fiske for store og små
By- og laksefestival må selvsagt inneholde fisking i elva for både store og små. De store fiskerne starter allerede klokken 07.00 lørdag morgen mens de litt mindre starter 11.30 etter at TRASS og Tryll har gjort seg ferdig på scenen.

For her skal det vær et arrangement for hele familie og det beste av alt – det er helt gratis. I tillegg fristes det med fine premier for fiskerne.

Underholdning og dans
Har du ikke fått nok underholdning og fest i løpet av lørdagen, blir det musikk ved Hokksund Camping hvor Show-trubaduren Doffe spiller.

På Nøstetangen Cafe er det Aleksander Kristoffersen som spiller opp og på Sanden er full fest med «En dags pause» som er en hyllest til Jahn Teigen. To You spiller også denne kvelden.

Klokkeslett og fullstendig program finner du her:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=993503909230908&set=a.576936904220946

Lagledere og arrangørkomité på en siste samling for 59 Grader Nord – Hokksund By- og Laksefestival sparkes i gang med «Allsang på sanden» torsdag kveld.

Del:
Annonse