19. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Anne-Line Hovind, Cathrine Isaksen og Eva Nordby hadde tatt på seg oppgaven som solister under årets utgave av «Allsang på Sanden».

Allsang på Sanden i strålende vær og mye folk

I fjor regnet det – mye – og Allsang på Sanden ble utsatt med én måned med lite publikum som følge. Men i år gikk alt etter planen og nærmere 400 godt voksne eikværinger storkoste seg i det fine været.
Annonse

Hokksund Mannskor var som vanlig verter for dette årvisse arrangementet sammen Sanden Hotell og husbandet «4 Glade lakser». Med seg hadde de lokale artister i Cathrine Isaksen, Eva Nordby og Anne-Line Hovind. I tillegg stilte flere av de ansatte på hotellet opp som solister på sangen om nettopp Sanden – En solskinnsdag på Sanden.

Allsang på Sanden har lange tradisjoner og dette var den 12. allsangkvelden på 14 år. To år gikk bort til koronaen, men nå er alt som kjent tilbake til normalen. I fjor var det riktignok mye fram og tilbake på grunn av «Ekstremværet Hans» og det påfølgende regnværet som satte deler av bygda under vann. Men det ble allsang – om enn i et redusert format og i rimelig fuktige omgivelser.

Annonse

Torsdagens allsang ble alt annet enn fuktig – i hvert fall fra oven. Nærmere 400 godt voksne eikværinger og andre koste seg i bra vær med god musikk og ikke minst allsang. I tillegg vartet de tre nevnte damene opp med sang og de startet med «La det swinge». De sørget også for å skape litt stemning blant publikum underveis.

Hokksund Mannskor under ledelse av Trond Nilsen vartet også opp med egne sanger og bidro til at forsamlingen kom gjennom et ganske omfattende sanghefte med en rekke gamle og kjente sanger og noen nye. Det var innlagt pause og rett før det skjedde, ble den nye Hokksund-sangen som skal fremføres lørdag, sunget av Ann Kristin Eidsvåg og Karoline Elvira Torgersen på 8 år.

Trenger flere folk
Hokksund Mannskor inviterer nå nye mannfolk til å delta i koret deres. Det begynner å bli høy gjennomsnittsalder og rekruttering begynner å bli stadig viktigere. Derfor oppfordret Nils Gurrik alle menn som kunne tenke seg å synge til å bli med.

Her ser du bilder fra torsdagens arrangement.













Del:
Annonse