20. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Et meget gammelt arkivbilde fra minnemarkeringen ved Celleputten. Verken år eller fotograf er kjent.

Søndag kan du gå Holtefjellmarsjen med samling på Celleputten

Søndag 18. august er det klart for den årlige markeringen ved bautaen på Celleputten på Holtefjell. Samtidig arrangeres Holtefjellmarsjen og Holtefjelldagen.
Annonse

Det er 27. gang dette arrangeres og at Holtefjell Budstikke sendes til så å si alle husstander i kommunen. Hvert år de siste 21 årene har også veteraner og folk med problemer med å ta seg opp på fjellet på egenhånd, blitt flydd inn med helikopter fra Hoensvannet takket være 720-skvadronen fra Rygge. De stiller opp i år også.

Ved dette arrangementet vil Norske Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner, kommunen, NVIO Eiker, Øvre Eiker Militærhistoriske forening og Hjemmefrontmuseet rette oppmerksomheten til de som blant annet drev med illegalt arbeid under andre verdenskrig.

Annonse

Det var mange eikværinger som ofret alt i løpet av okkupasjonen, men også mange som drev med illegalt arbeid, var en del av de væpnede styrkene her hjemme og i utlandet samt deltok i den sivile motstanden mot nazismen her i Norge.

Programmet søndag begynner klokken 11.50 ved samling ved Celleputten. Klokken 12.00 ønsker Ronny Steen velkommen og Hanne S. Wigen Thygesen spiller fløyte. Det er synging av Holtefjellsangen med tekst og melodi av Knut Lie Jensen.

Jon Mamen holder en kort andakt og sangen «Alltid freidig» skal synges. Deretter er det tale og bekransning ved ordfører Adrian Tollefsen før Ronny Steen avslutter det hele og nasjonalsangen synges.

Nå håper arrangørene at flest mulig tar turen opp til Celleputten på Holtefjell denne søndagen. Det er meldt delvis skyet og 10 til 16 grader på dagen og null nedbør.

Det er flere muligheter til å ta seg inn på Holtefjell på og det er merkede løyper inn til Celleputten. Løypealternativene står i bladet de fleste har fått i postkassen.

Del:
Annonse