19. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det brenner voldsom i en låve langs Gamle Kongsbergvei på Fiskum. Naboer blir nå evakuert på grunn av eksplosjonsfaren. (Leserfoto Eikernytt.no)

Voldsom låvebrann på Fiskum – naboer evakueres

(Oppdatert kl. 09.30 17.08.24) Nødetatene rykket like over klokken 17 ut til en voldsom låvebrann langs Gamle Kongsbergvei. Det er hørt flere eksplosjoner og brannvesenet har opprettet en sikkerhetsavstand på 300 meter på grunn av gassflasker. Se nye bilder i bunnen av saken.
Annonse

Naboene bli nå evakuert. Det er åpne flammer og flere eksplosjoner.

Brannvesenet rykket ut sammen med politi og ambulanser til Gamle Kongsbergvei etter melding om en voldsom låvebrann. På grunn av gassflasker inne i driftsbygningen ble det raskt opprettet en sikkerhetsavstand på 300 meter.

Annonse

Ved 17.30-tiden fikk naboene beskjed om å evakuere og komme seg bort fra området. Det skal ikke være dyr i driftsbygningen, men det er uklart hva slags virksomhet som drives her.

Gårdsbruket det dreier seg om heter Skogen gård, men det er ikke meldt om skadde personer eller dyr.

Klokken 17.37 får Eikernytt.no rapport om at det fortsatt eksploderer på området.

Det kan se ut til at hele driftsbygningen til venstre er omfattet av brannen, men det skal altså ikke være gårdsdrift her – bare utleie til ulike aktører. (Leserfoto)

Gamle Kongsbergvei er nå stengt som følge av denne brannen.

Etter det Eikernytt.no kjenner til, leies byggene ut til både bilskruing, møbelsnekring og hytte- og modulbygging. Politiet bekrefter at bygget ikke brukes i landbrukssammenheng.

SISTE
Klokken 18.50 melder brannvesenet at de har kontroll på brannen, men at den blusser opp i ny og ne. De kommer til å bli på stedet i lengre tid da det er mye brennbart på låven.

Veien åpnet
Først klokken 04.24 i natt meldte Veitrafikksentralen om at Gamle Kongsbergvei – Fv. 2757 – var åpnet for normal trafikk etter denne storbrannen.

Leserfoto

Bygget står, men det er omfattende skader. (Foto: Joakim Fjeldli / DRM24)
Her har det vært en enorm varmeutvikling og slukkearbeidet var vanskelig. (Foto: Joakim Fjeldli / DRM24)
Et stort oppbud av nødetatene med flere brannvesen på plass. (Foto: Joakim Fjeldli / DRM24)
Store ressurser måtte til for å få brannen under kontroll. (Foto: Joakim Fjeldli / DRM24)
Politiet kunne sammen med brannvesenet oppheve sikkerhetsavstanden, men det var mange eksplosjoner inne i bygget før det kunne skje. (Foto: Joakim Fjeldli / DRM24)
Del:
Annonse