19. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

NOR 92 kommer til å få en tøff innebandy-sesong med en slanket spillerstall, men håper på det beste. (Illustrasjon: NOR 92)

Seriestart for eliteserien i innebandy i dag – venter tøffe kamper

I dag fredag reiser NOR 92 til Skjeberghallen for å møte Sarpsborg i seriepremieren av Eliteserien 2024/2025, før laget tar imot de regjerende serie- og Norgesmesterne Tunet til sesongens første hjemmekamp, onsdag i Mjøndalshallen.
Annonse

Nykommere i Eliteserien denne sesongen er Ajer fra Hamar, mens Sandnes klamret seg fast i den øverste divisjonen etter at kvalifiseringen til Eliteserien var ferdigspilt. Ull/Kisa måtte ta den tunge veien ned i 1. divisjon etter at de endte helt sist i Eliteserien forrige sesong.

Tøffere å forsvare posisjonen
Forrige sesong endte NOR 92 på en sterk 4. plass i Eliteserien for andre sesongen på rad, og i sluttspillet ble de til slutt slått av Sveiva i sudden i en femte og avgjørende NM-kvartfinale som satte stopper for våre drømmer om NM-gull.

Annonse

Denne sesongen kommer det til å bli mer utfordrende å forsvare den sterke 4. plassen fra forrige sesong, da laget har mistet mange gode spillere. I dag starter Eliteserien 24/25 med oppgjøret mellom Sarpsborg og NOR 92 i Skjeberghallen. I fjor vant NOR 92 begge kampene mot Østfoldingene og endte som nevnt til slutt på en sterk 4. plass i Eliteserien.

Denne sesongen blir det tøffere å forsvare denne posisjonen da det så langt har vist seg vanskelige å erstatte de spillerne som har blitt borte. Foran denne sesongen har laget valgt å spille langt færre treningskamper enn forrige sesong, men de valgte på tross av meget tøff motstand å legge noe av oppkjøringen til Karlstad i Sverige hvor de tapte samtlige kamper mot meget kvalifisert motstand (1. div./tidligere All Svenske lag).

Spillerne som forsvant
I forhold til forrige sesong har NOR 92 mistet forholdsvis mange spillere som ikke fullt ut er blitt erstattet. Jureksson får med seg nykommer i trener-teamet

Alex Jureksson går inn i sin tredje sesong i NOR 92 etter at han signerte på en ny ett-årskontrakt med klubben. Det ble en 4. plass også forrige sesong, men det gikk adskillig tyngre for laget forrige sesong sammenlignet med Jureksson sin første sesong i klubben hvor de til dels imponerte ved nesten å «snyte» suverene Tunet for en NM-finale.

Denne sesongen får Jureksson med seg Veeti Holm som sidestilt trener. Holm kommer til NOR 92 fra et oppdrag i Finland som hjelpetrener i Loovisan Tor. Det blir spennende å se hva den unge finnen kan få til i spann med rutinerte Jureksson.

Målsetningene
– Vi ser med spenning frem til sesongstarten. «Som vanlig» venter Sarpsborg på bortebane en fredagskveld også denne sesongen. Vi har i år kommet til sesongen da vi er inne i et lite generasjonsskifte. Mange av talentene skal over fra talent til elitespiller. Mange fikk prøvd seg i løpet av forrige sesong, men den overgangen kan fort bli litt tøffere enn forventet. For å få dette til er vi selvsagt avhengige av våre mer etablerte spillere som skal lede laget fremover, skriver klubben i en pressemelding.

En god mix av talent og erfaring er viktig. Klubben har selvsagt store forventninger til innsats og gjennomføring, men denne sesongen blir nok litt ekstra tøff også med tanke på utvikling og forsterkninger som lagene rundt har fått til. NOR 92 legger derfor fokus på å maksimere laginnsatsen samtidig som jobben med og rundt laget fortsetter med tanke på fremtiden.

– Å jobbe oss frem mot å sikre en sluttspillplass, for å så kunne strekke ut sesongen lengst mulig er derfor hovedmålet. Men vi er også sikker på at vi skal klare av å ta noen flotte skalper på veien. Vi blir uansett et lag som blir moro og underholdende at følge, sier Alex Jureksson og Veeti Holm som er hovedtrenere i NOR 92.

Del:
Annonse