19. september 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Slik så det ut fra Sundhaugveien og vår leser varslet Eikernytt.no som igjen tok kontakt med 110-sentralen. (Leserfoto)

Røykutvikling langs Hakavikveien skapte bekymring

En av våre observante lesere meldte om kraftig røykutvikling langs Hakavikveien et stykke fra Sundhaugen. Men brannvesenet hadde ikke fått noen melding om brann og heller ikke noe varsel om brenning av bråte eller kvist slik du skal varsle om.
Annonse

Det var like etter 13.30 i dag at en av våre lesere sendte melding til Eikernytt.no om vi hadde fått melding om en brann i skogen langs Hakavikveien. Men det hadde ikke redaksjonen fått og en sjekk med brannvesenets operasjonssentral avslørte at heller ikke de hadde fått noen meldinger.

Det er en god regel å melde ifra om du har planer om å fyre opp kvist og kvast utenfor tettbebygde strøk slik det nå er anledning til etter at det generelle bålforbudet ble opphevet i går. Det sparer brannvesenet for unødvendige utrykninger og bålbrennere som plutselig har tunet fullt av brannfolk og kanskje politi.

Annonse

Nå sparte vår leser brannvesenet for en utrykning denne gangen. Vedkommende sjekket på oppfordring fra 110-sentralen hvor det brant slik at de kunne ta kontakt med gårdeieren i nærheten av Gunhildrud.

Vedkommende hadde som antatt, fyrt opp et større bål – helt lovlig, men hadde unnlatt å melde dette inn til 110-sentralen.

Ifølge brannvesenet er det bålbrenner som har ansvaret for å gjøre dette og sørge for sikkerheten slik at brannen ikke sprer seg. De understreker viktigheten av å ikke brenne på kveldstid da dette er ekstra synlig, men vanskelig å fastslå hva og hvor det brenner. Dette fører ofte til unødvendige utrykninger.

Kvist og kvast brant godt langs Hakavikveien, men utgjorde ikke noen fare. (Leserfoto)
Del:
Annonse